Diumenge, 28 d'abril de 2024
Salut

La majoria de consultoris del Pallars Sobirà podrien tancar durant l'estiu

Salut apunta a les baixes i vacances del personal com a principals causes, mentre que el consell comarcal i els ajuntaments s'oposen a la mesura

Tomàs Garcia Espot Pallars Sobirà | 19 de juny de 2023 a les 12:25
Façana del CAP de Sort, en una imatge d'arxiu | GSV
El Departament de Salut s'està plantejant tancar la majoria de consultoris mèdics del Pallars Sobirà durant aquest estiu. Segons un comunicat del CAP de Sort difós per l'Ajuntament de Rialp, entre el 26 de juny i l'11 de setembre només restaran oberts els centres de Sort, Esterri d'Àneu i Llavorsí, mentre que la resta romandrien inoperatius per manca de personal, ja sigui per vacances o per les baixes.

Un dels primers en reaccionar a la notícia ha sigut l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, que l'ha considerat com a "molt dolenta". A través de les xarxes socials, el batlle assegura que "tenim professionals sanitaris excel·lents", però lamenta que "és incomprensible que quan més veïns i visitants tenim es tanqui el servei al nostre i altres municipis". 
 
Sabarich afirma també que "és complicat trobar personal", però reclama al Departament de Salut que els ajudi a "trobar fórmules que no passin per tancar dispensaris de salut municipals". El possible tancament dels CAP de Rialp, Espot, la Guingueta d'Àneu, Tírvia i Ribera de Cardós també compta amb l'oposició frontal del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Així ho ha confirmat a Pallars Digital el seu president en funcions, Carles Isus, que explica que aquest dimarts al matí es reuniran amb representants del departament per abordar el problema i buscar possibles solucions. Per a Isus, el tancament dels consultoris "no té cap lògica", i afirma que no donen res per tancat "fins que no ens expliquin els motius".

En aquest sentit, el president del Sobirà espera que el Salut doni "raons de pes" i que es pugui dur a terme "algun ajust o reconversió" perquè els dispensaris no tanquin d'aquesta manera. A més, declara que durant la trobada cadascun dels alcaldes dels municipis afectats també podrà exposar els seus arguments. De moment, doncs, la pilota és a la teulada de Salut, que decidirà quins consultoris tanquen durant l'estiu, el període amb més afluència a la comarca gràcies al turisme.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació