Dissabte, 27 d'abril de 2024

Sílvia Romero (Compromís) ja és nova alcaldessa de Tremp

Els socialistes recuperen l'alcaldia de Tremp vuit anys després gràcies a la contundent majoria absoluta obtinguda el passat 28 de maig

Jordi Ubach Llorens Tremp | 17 de juny de 2023 a les 11:55
Sílvia Romero, amb la vara, recent proclamada alcaldessa | M. Lluvich / ACN
Sílvia Romero (Compromís per Tremp) ja és la nova alcaldessa de Tremp amb els vots a favor dels set regidors de Compromís per Tremp i el d'Ara Tremp. Els socialistes recuperen l'alcaldia de la capital del Pallars Jussà vuit anys després gràcies a la contundent majoria absoluta obtinguda a les eleccions municipals del passat 28 de maig. La sala de plens del consistori trempolí s'ha omplert de gom a gom en un ple d'investidura que ha generat molta expectació a la ciutat.

En el seu discurs d'investidura, Romero ha agraït la ciutadania "per haver-me fet confiança per presidir l'Ajuntament de Tremp", tot assegurant que accepta el càrrec com un "honor", "des del més profund sentit de la responsabilitat" i també amb el "respecte" que mereix una institució "de tots". La nova alcaldessa ha promès treballar per estar "a l'alçada" de la confiança i les expectatives generades. "Defensaré la dignitat i l'autonomia de l'Ajuntament de Tremp per recuperar el seu prestigi", ha afegit.

Sílvia Romero, que també és diputada al Parlament de Catalunya, ha assegurat en declaracions a Pallars Digital que "compaginarà" la seva responsabilitat a l'hemicicle amb la de l'alcaldia de Tremp. "Els alcaldes de Tremp històricament han tingut més d'una ocupació", i ha afegit que "no desaprofitarem l'oportunitat" que li dona el fet de "tenir veu" en altres institucions, com és el seu cas a la cambra catalana.

Per la seva banda, l'alcaldessa sortint, Maria Pilar Cases (ERC), ha volgut fer un repàs de totes aquelles accions fetes durant els seus quatre anys de mandat, i també d'aquelles que ha deixat pendents d'executar, i que ja ha transmès al nou equip de govern. Cases ha qualificat la seva com una legislatura "molt complicada" per la pandèmia, i ha finalitzat agraint la confiança rebuda tant a nivell pòlític com personal. "L'Alfons Francès -el regidor que l'acompanyarà- i jo treballarem per Tremp, pel Pallars, pel Pirineu i per Catalunya", ha finalitzat.
 

Imatge del nou ple de l'Ajuntament de Tremp. Foto: M. Lluvich / ACN


Els altres dos partits amb representació a l'ajuntament són Junts per Tremp i Ara Tremp. El cap de llista de Junts, Quim Delgado, ha assegurat que és "un honor i una gran responsabilitat" representar l'ajuntament com a regidor. Delgado ha fet un reconeixement a Maria Pilar Cases i a tot l'equip de govern sortint, i ha felicitat la nova alcaldessa, desitjant-li "molts encerts" però també "dedicació, sentit comú i consens". 

Per últim, Pep Fillat, regidor d'Ara Tremp, ha justificat el seu vot favorable a Romero tot afirmant que la ciutadania va votar el passat 28 de maig "en clau de canvi". Un suport a Romero que, segons ha afegit, serveix per donar-li un "vot de confiança". 

És la segona vegada en la història del municipi que una formació aconsegueix la majoria absoluta en unes eleccions municipals. La primera va ser fa 16 anys, el 2007, quan el també socialista Víctor Orrit -alcalde de Tremp durant 20 anys- va obtenir el mateix nombre de regidors. Després de tres legislatures, doncs, a Tremp no han fet falta pactes per governar.

Fa quatre anys, recordem, Sílvia Romero es va quedar a només un regidor d'aconseguir la majoria. Un fet que va propiciar que ERC i Junts per Tremp, amb 4 i 3 edils, revalidessin l'acord de govern.

Cens total:4.224
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:2.59761,48%
Abstencions:1.62738,51%
Vots nuls:642,46%
Vots en blanc:461,81%
PartitVots%Regidors
CXT-CP2.45096,68%13
VOX371,46%0



Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació