Dijous, 2 de maig de 2024
gent gran

Entitats, ajuntaments i el Consell del Jussà s’uneixen contra l’abús i el maltractament a la gent gran

La comarca s'ha sumat aquest dijous a la commemoració del Dia Mundial per la Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament a les Persones Grans

Pallars Digital Tremp | 16 de juny de 2023 a les 09:30
La jornada ha tingut lloc a l'espai de les Adoberies de Tremp | CCPJ
Una seixantena de representants de les entitats de gent gran del Pallars Jussà s’han sumat aquest dijous a la commemoració del Dia Mundial per la Presa de Consciència de l'Abús i Maltractament a les Persones Grans. L'objectiu és donar visibilitat a una xacra social generalitzada que pot afectar a una persona, independentment de la seva classe social o del seu entorn i que afecta especialment a les dones.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha reivindicat en el marc de la jornada que aquesta ha de ser "una lluita de tota la ciutadania i de les institucions", articulant eines de prevenció i abordatge, alhora que considera que aquest fenomen ha de formar part de l'agenda social i política.
 
Per la seva part, Mercè Bardella, membre de l'associació de Gent Gran del Casal Cívic de Tremp, ha llegit el Manifest del Consell de la Gent Gran de Catalunya que enguany se centra en la prevenció com a via per sensibilitzar la ciutadania en general de cara a evitar o reduir la incidència de la problemàtica dels maltractaments a les persones grans. Al mateix temps, es considera que reduir els factors de risc dificultarà la normalització social dels maltractament.

Des del manifest s’ha animat a les persones que pateixen algun tipus de maltractament o abús, ja sigui psicològic, econòmic, de desatenció, físic o sexual, o a les famílies i entorn d’aquestes persones, a posar-ho en coneixement de la policia, la fiscalia o els serveis socials perquè se les pugui ajudar.

Al Pallars Jussà, aquesta commemoració s’ha articulat mitjançant el Grup de Representants de la Gent Gran promogut des de Consell Comarcal del Pallars Jussà, i que inclou membres de les associacions de gent gran de la comarca així com representants municipals en els casos de territoris que no compten amb entitats representatives aquest col·lectiu. Els participants en la jornada s’han donat cita a l’espai de les Adoberies de Tremp i han fet un recorregut a peu pel camí de la Font Vella que uneix aquesta zona i el pont de Sant Jaume.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació