Diumenge, 28 d'abril de 2024
curses de muntanya

L’ascens al Pic de Salòria, atractiu més important de la 10a cursa d’alta muntanya La Ribalera

La competició preveu reunir diumenge prop de 370 atletes al municipi de Tírvia, des d'on sortiran els tres recorreguts tradicionals de 42, 23 i 16 quilòmetres

Pallars Digital Tírvia | 15 de juny de 2023 a les 12:15
Imatge de la sortida de la cursa, l'any 2022 | Joan Rubió
Tírvia acollirà aquest diumenge 18 de juny la 10a edició de la Ribalera, la cursa de muntanya que, com cada any, proposa tres recorreguts diferents. En primer lloc, la marató de 42,2 quilòmetres i 3.090 metres de desnivell positiu acumulat, llarg i exigent. Per altra banda, també hi haurà la possibilitat de participar en la mitja marató, de 23 quilòmetres, o en un circuit de 16, també de caràcter competitiu.

Les dos últimes són netament populars, aptes per a tots els corredors d’alta muntanya. La marató i la mitja marató estan obertes a les categories masculines i femenines absoluta, màster 60, màster 50, veterà, sènior, sub-23 i jovent, així com el recorregut popular en categoria masculina i femenina absoluta i jovent.
 
La previsió de l’organització és la d’arribar als 370 inscrits –una gran part a la mitja marató– superant els 317 de la passada edició, en una activitat que mou prop de 125 voluntaris repartits en nombrosos punts d’avituallament. La sortida i l’arribada serà des del poble de Tírvia, a les 6:30h per la marató; a les 7:30h per la mitja marató, i a les 8:30h per la cursa popular.

Un dels atractius més importants de la Ribalera, i especialment de la marató, és que arriba a un dels cims amb una de les vistes més privilegiades dels Pirineus, el pic del Salòria, de 2.789 metres, i el pic de Màniga, de 2.508 metres, des d’on es pot observar la immensitat dels Pirineus i la serralada del Cadí.
 
El regidor en funcions de l'Ajuntament de Tírvia, Evarist Hidalgo, ha fet èmfasi en la importància que té per a pobles petits com el de Tírvia que s’hi organitzi una competició d’aquest tipus, "perquè ens ajuda a visibilitzar-nos, que la gent sàpiga on som. Aquests pobles petits del Pallars estem patint el despoblament, i tenir aparadors com aquests ens serveixen per donar-nos a conèixer”"

La primera edició de la cursa va tenir lloc el 17 de juny de 2012, en el marc dels actes de celebració del centenari de l’Agrupació Excursionista de Catalunya. Des de l’any 2019, la cursa forma part del Trail Running Series Lleida. Amb anterioritat, des del 2013 fins al 2015, va formar part de la lliga de curses del Correpallars, mentre l’any 2016 va participar en la Lliga Firehawk i des del 2014 ininterrompudament fins al 2018, al Circuit Català de curses per muntanya de la FEEC i ha tingut una acollida immillorable en totes elles.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació