Dissabte, 27 d'abril de 2024
habitatge

La Pobla de Segur vol utilitzar 36 pisos buits de la Sareb per promoure el lloguer social

L'ajuntament desitja que l'Incasòl compri els immobles i se signi un conveni després que l'any 2008 quedessin en desús arran de la crisi

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 13 de juny de 2023 a les 10:22
Imatge dels dos blocs de pisos propietat de la Sareb a la Pobla | Ajuntament de la Pobla de Segur
La Pobla de Segur vol utilitzar els 36 pisos buits que la Sareb té al municipi per destinar-los a lloguer social. Així ho ha confirmat a Pallars Digital l'alcalde, Marc Baró, que exposa que l'objectiu del consistori és tornar a posar aquests immobles "en circulació" després que l'any 2008 quedessin en desús arran de la crisi econòmica

El primer pas, explica Baró, era fer una visita als dos blocs d'habitatges per comprovar l'estat dels 48 pisos, 12 dels quals estan llogats. Segons l'alcalde, "estan bé i per entrar-hi a viure". El procés més difícil, però, serà la compra dels immobles. La primera opció passaria perquè l'Institut Català del Sòl (Incasòl) els adquirís i es pogués signar un conveni de lloguer social.

Per a Marc Baró, aquesta via "és molt més fàcil", ja que l'Incasòl "té mecanismes i els tècnics especialistes" necessaris per donar ús als pisos, que podrien ser destinats a menors de 35 anys i a majors de 65. De moment, assegura l'alcalde, ja han parlat i tramès tota la informació a l'institut, i ara estan a l'espera de celebrar una reunió.

L'últim recurs seria que el mateix ajuntament fes una oferta per comprar els habitatges. "No és el que voldríem", apunta Baró. En total, la Sareb, també coneguda com "el banc dolent", és propietària de 81 pisos a la Pobla. Aquesta iniciativa de l'ajuntament per trobar sortida al problema de l'habitatge s'uneix a una altra per rehabilitar 18 bungalous de l'Àrea Vacacional.

La idea va sorgir després de la liquidació del Consorci Urbanístic La Pobla-Renfe, i amb l'objectiu que aquests habitatges poguessin acollir als estudiants de l'Institut d'Estudis de Muntanya. De moment, però, el consistori encarà no té la forma legal d'explotar aquests bungalous, mentre que dos d'ells es troben actualment ocupats de manera il·legal. Un problema que s'està treballant conjuntament amb els Mossos d'Esquadra i la jutgessa de Tremp, afirmava Marc Baró durant el darrer ple municipal.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació