Diumenge, 28 d'abril de 2024
Piragüisme

Tres joves pallaresos competiran al Mundial de piragüisme dels Estats Units

Urko Cot, Martina Faurat i Nil Garcia han obtingut el bitllet per al campionat del món d'estil lliure que tindrà lloc a l'octubre a Columbus

Tomàs Garcia Espot Sort | 13 de juny de 2023 a les 10:32
La jove palista Martina Faurat durant el campionat d'aquest cap de setmana | Cedida
El Pallars continua reivindicant-se com a referent en el món del piragüisme. Aquest passat cap de setmana, tres joves palistes han obtingut el bitllet per competir al campionat del món d'estil lliure que tindrà lloc a l'octubre a Columbus, als Estats Units. Es tracta dels pallaresos Urko Cot Martina Faurat, de l'Associació Esportiva Pallars, i de Nil Garcia, del Kayak Sort.

Tot plegat, després que els esportistes destaquessin al Campionat d'Espanya d'estil lliure que ha tingut lloc aquest cap de setmana a Sort. A banda de les semifinals i les finals, la competició també era l'última prova per seleccionar els piragüistes que aniran amb la selecció espanyola al mundial nord-americà.
 
 
Tots tres creuran l'oceà Atlàntic completament subvencionats per la Federació Espanyola de Piragüisme. Mentrestant, quatre pallaresos més, Unai SilvaSílvia Gallego, Iker Carreto Adrià Ovando (jugador del FC Rialp), també podrien ser al mundial cobrint places no subvencionades si troben el finançament necessari per a viatjar.

Aquest cap de setmana, els dos clubs de piragüisme han obtingut grans resultats a la competició nacional celebrada a la capital del Pallars Sobirà. Nil Garcia s'ha penjat l'or en la categoria júnior masculí, Urko Cot s'ha endut el bronze, mentre que en femení, Martina Faurat ha quedat segona.

En el campionat d'estil lliure per a majors de 15 anys, Unai Silva (Kayak Sort) ha quedat en segona posició en sènior masculí, i Ona Baró, del mateix club, s'ha coronat en la categoria femenina. En cadet, dos palistes de l'AE Pallars, Ian Puy i Ferran Lengua, han quedat segon i tercer respectivament.

Paral·lelament, al campionat de joves promeses, els piragüistes pallaresos també han despuntat. Aneu López (AEP) s'ha penjat la medalla d'or en la categoria benjamí femení, mentre que també ho ha fet Gerber Clotet (AEP) en masculí. En l'aleví masculí, el podi ha sigut per a Oriol Moyes, Ton Ambrós i Ferran Arç, tots tres de l'AEP. Finalment, Magí Moyes (AEP) ha quedat primer en la d'infantil masculí.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació