Dissabte, 27 d'abril de 2024
obres

Tremp preveu finalitzar en sis mesos la remodelació del campanar de la basílica de Valldeflors

L'ajuntament vol que l'habitatge de l'antiga campanera pugui ser visitable després de les obres

Tomàs Garcia Espot Tremp | 12 de juny de 2023 a les 12:13
Imatge de la Basílica de Valldeflors de Tremp | TGE
L'Ajuntament de Tremp ha iniciat recentment les obres de remodelació del campanar de la basílica de Valldeflors. Es tracta d'uns treballs que se centraran a renovar les façanes, l'absis i la torre de la sagristia, tal com ha confirmat a Pallars Digital l'alcaldessa en funcions del municipi, Maria Pilar Cases.

Així mateix, les obres tenen l'objectiu de sanejar i consolidar aquells elements que puguin caure. Pel que fa a l'interior del campanar, se substituiran els forjats i les escales superiors per tal de poder accedir al lloc amb seguretat, mentre que també es modernitzarà la instal·lació elèctrica.
 
D'altra banda, un dels principals propòsits del consistori és rehabilitar l'antic habitatge de la campanera, operatiu fins al 1970, per tal convertir-lo en un espai museïtzat i pugui ser visitable un cop finalitzin les obres, previsiblement d'aquí a sis mesos.

Els treballs tenen un pressupost de 204.182,44 euros, dels quals 49.000 procedeixen del Departament de Cultura, 25.000 de la mateixa parròquia trempolina, 2.400 del Bisbat d'Urgell, mentre que la resta provenen de fons propis de l'ajuntament. Tanmateix, tal com ha indicat Cases, encara s'està a l'espera que es resolgui un ajut de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) per valor de 50.000 euros.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació