Dimecres, 8 de maig de 2024
Os bru

Graven un os a la carretera del port de la Bonaigua

El Departament d'Acció Climàtica ha donat veracitat a les imatges, que han estat compartides intensament a les xarxes socials

Pallars Digital Alt Àneu | 10 de juny de 2023 a les 17:58
Imatge de l'os albirat al port de la Bonaigua | Twitter
Un conductor que circulava per la C-28 al port de la Bonaigua, al terme municipal d'Alt Àneu, ha enregistrat aquesta setmana les imatges d'un os corrent pel lateral de la carretera buscant refugi. El diari Segre ha confirmat del Departament d'Acció Climàtica la veracitat de les imatges, que aquesta setmana s'han compartit intensament per les xarxes socials, i ha assegurat que està al corrent de l'albirament. 
 
Fa uns dies, també al Pallars, en aquest cas a Lladorre, es van gravar els tres primers cadells de l'any. Les primeres imatges de l'os després de la hibernació es van enregistrar el passat dia 18 de maig prop de Sorpe.

Actualment, recordem, l'os bru té presència estable a les comarques del Pallars Sobirà i la Val d'Aran, mentre que la seva petjada és ocasional a la Vall Fosca. D'altra banda, i segons apunten els experts, el plantígrad està "guanyant terreny" i tendirà a baixar "més cap al sud", especialment els mascles.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació