Divendres, 19 d'abril de 2024

La sort dona a Junts un tercer regidor a Sarroca de Bellera

El sorteig s'ha celebrat aquest dimecres al Jutjat de Tremp després d'un triple empat a vots entre dos candidates del partit i un d'Esquerra Republicana

Tomàs Garcia Espot Sarroca de Bellera | 7 de juny de 2023 a les 12:16
El nom de la nova regidora s'ha extret d'una urna amb les tres paparetes dels candidats empatats | M. Lluvich / ACN
Junts finalment tindrà tres regidors a l'Ajuntament de Sarroca de Bellera. El sorteig celebrat aquest matí al Jutjat de Tremp ha sortit favorable als juntaires després que en aquest municipi amb llistes obertes, el passat 28 de maig dos de les seves candidates empatessin a 34 vots amb un d'Esquerra Republicana

Paral·lelament, les candidates més votades, Míriam Sant (Junts) i Marta Moyes (Compromís), també havien emptat a 42 vots. A diferència d'altres municipis catalans, en aquest cas el sorteig s'ha fet mitjançant una urna. S'hi han introduït tres sobres amb els noms dels candidats empatats (Maria del Carmen Rius i Gemma Soler, de Junts, i Sergi Lluch, d'ERC). Se n'ha extret només un, sortint escollida Gemma Soler.
 
Així doncs, Junts ha obtingut la majoria absoluta al consistori, mentre que Compromís tindrà dos regidors i els republicans se'n quedaran fora. Els edils juntaires seran Míriam Sant, Anna Maria Jordana i la mateixa Gemma Soler, mentre que Marta Moyes Roger Castells seran els representants de Compromís.

Malgrat que un dels grups ha assolit la majoria, als municipis de règim obert s'acostuma a triar el futur alcalde o alcaldessa entre tots els regidors del consistori, i independentment del partit polític que representa ni tampoc en funció del candidat o candidata amb més vots.
 
Aquest no és el primer cop que la composició d'una alcaldia pallaresa s'ha hagut de decidir a sorts. L'any 1995CIU i el PSC van empatar a 192 vots Esterri d'Àneu, i finalment el sorteig al jutjat trempolí va donar l'alcaldia l'històric alcalde convergent Joan Civat enfront de David Tarrado. Fa 16 anys, es va donar la mateixa situació a Llavorsí, amb un empat a 124 entre socialistes i convergents que va caure en favor d'aquests últims, liderats per l'aleshores alcalde Lluís Segalàs.

Cens total:109
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:8779,81%
Abstencions:2220,18%
Vots nuls:00,00%
Vots en blanc:11,14%
PartitVots%Regidors
JUNTS PER SARROCA DE BELLERA CM1080,00%5


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació