Dijous, 25 d'abril de 2024
natura

El Parc Natural de l'Alt Pirineu consolida l'oferta d'activitats per a persones amb diversitat funcional

Aquest dimarts, el Parc Natural ha presentant la temporada anual d'ecoturisme

Pallars Digital Pallars Sobirà | 7 de juny de 2023 a les 09:39
«Tothom és Parc!» es va iniciar l'any passat per acostar el paisatge i la biodiversitat a les persones amb problemes de mobilitat | PNAP
El Parc Natural de l'Alt Pirineu continua avançant en la promoció d'activitats d'educació ambiental adreçades a persones amb diversitat funcional. El Parc ha presentat aquest dimarts la segona edició del programa d'activitats accessibles Tothom és Parc!, en el marc de la inauguració de la temporada anual d'ecoturisme que el Parc natural impulsa conjuntament amb l'Associació de Guies Intèrprets del Parc.

El programa Tothom és Parc! es va iniciar l'any passat amb l'objectiu d'acostar el paisatge i la biodiversitat dels paratges pirinencs a les persones amb diversitat funcional de la zona. Enguany s'ha ampliat el nombre d'activitats i s'han reforçat els lligams amb les entitats i associacions de salut mental i persones amb discapacitat.
 
Així, s'han organitzat activitats amb el Club Social del Centre de Salut Mental de Sort, el Club Social El Picot del Centre de Salut Mental de la Seu d'Urgell o el Taller Claror per a persones amb discapacitat intel·lectual de la Seu d'Urgell. Entre d'altres, hi ha activitats amb raquetes de neu, observació d'aus carronyaires i itineraris educatius accessibles.

​Temporada d'ecoturisme

 
La temporada anual d'ecoturisme del Parc inclou les activitats de més d'una vintena d'empreses que treballen a l'espai protegit i que majoritàriament, han cursat la formació de Bon/a coneixedor/a del Parc. Hi ha itineraris per descobrir el cel nocturn del Parc, passejades per conèixer la flora, tallers interdisciplinaris de natura i art, recorreguts paisatgístics centrats en la memòria història de la zona, observació de fauna salvatge, visites guiades a les esglèsies romàniques, activitats de descoberta dels ratpenats, recorregut d'identificació i observació de les principals espècies de papallones o de descoberta geològica, entre moltes altres.

El Parc potencia aquest tipus d'oferta ecoturística, que s'emmarca dins dels principis que promou la Carta Europea de Turisme Sostenible a la qual el territori del Parc està treballant per adherir-s'hi. Per la seva banda, des de l'Associació de Guies Intèrprets del Parc s'ha posat en valor la seva tasca com a divulgadora del llegat natural, sociocultural i immaterial de l'espai protegit, seguint un codi de bones pràctiques i garantint un turisme responsable.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació