Dissabte, 4 de maig de 2024

La temporada de pesca de truita s'inicia amb una gran afluència al riu Noguera Pallaresa

L'import de la taxa per pescar sense mort continuarà gaudint d'un 50% de bonificació respecte de la taxa amb mort

Pallars Digital 17 de març de 2014 a les 11:47
La temporada de pesca de la truita ha donat el tret de sortida aquest dissabte, una temporada que es prolongarà fins el 31 d'agost. La pesca sense mort enguany s'allarga fins al 15 d'octubre. En el cas de la pesca en alta muntanya, s'iniciarà el 10 de maig i finalitzarà el 30 de setembre amb mort i el 15 d'octubre sense mort. S'estableix un límit de captures per a la truita comuna (Salmo trutta) de 4 exemplars per pescador i dia d'una mida superior als 22 centímetres en les zones de pesca controlada de salmònids. 
 
Pel que fa a les zones intensives, s'estableix un límit de captures de 6 truites per pescador i dia d'una longitud superior als 19 centímetres. L'import de la taxa per pescar sense mort continuarà gaudint d'un 50% de bonificació. Es mantenen els descomptes per a federats a la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting i per als socis de les societats de pescadors que col·laboren en la gestió.
 
L'ús de la cullereta d'un ham sense arponet per a la pesca sense mort en aigües de salmònids continua estant permès en determinats trams, juntament amb el buldau i la mosca a cua de rata o fuet.
 
Debat sobre la gestió de la pesca
 
Mentre la Noguera Pallaresa s'omplia d'aficionats a la pesca, paral·lelament, a Sort es reunien el dissabte institucions locals i societats de pescadors per debatre sobre la gestió de la pesca al Pirineu i la seva promoció turística. Entre altres temes, es va parlar sobre seguretat jurídica, la gestió dels rius, la promoció turística i la formació.
 
Un dels aspectes que es va posar sobre la taula va ser el mètode de pagament dels tiquets de pesca. La conselleria d'Agricultura va anunciar a finals de la setmana passada que habilitarà punts per expendre'ls de forma manual, a partir d'un datàfon. Aquest servei es pretenia donar exclusivament a través d'Internet.
 
Zones de pesca controlada i zones lliures sense mort
 
Tot i no haver-hi canvis rellevants en la delimitació de les zones de pesca, es recomana al pescador revisar les característiques de cada tram. Ho poden fer de manera ràpida i visual accedint al 'Visor de caça i pesca continental' dins la web de l'Àrea de Pesca Continental, o bé consultant el llistat annex a la resolució anual de vedes publicada al DOGC i que també es pot consultar a la mateixa pàgina web.
 
Seguint la línia fixada en les dues últimes temporades, hi ha la possibilitat que qualsevol pescador pugui obtenir un permís en la modalitat de pesca sense mort fins i tot en les zones tradicionalment amb mort. És per això que les zones amb mort continuen mantenint una matricula finalitzada amb una A, i les sense mort una matrícula finalitzada amb la lletra B (per exemple, NR-01A o NR-01B).
 
Zones de pesca controlada intensives
 
Durant el període comprès entre el 3 de novembre de 2014 i el 28 de febrer de 2015, ambdues dates incloses, es fixa l'obligatorietat de pescar en la modalitat sense mort a totes les zones de pesca controlada intensiva.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, pesca, truita