Diumenge, 28 d'abril de 2024

La CUP podria aconseguir l'alcaldia de Salàs de Pallars amb els vots d'ERC

Compromís i els republicans han rebutjat la proposta d'un govern de coalició proposada pels cupaires

Tomàs Garcia Espot Salàs de Pallars | 15 de juny de 2023 a les 11:31
Salàs de Pallars en una imatge d'arxiu | Josep Renalias
El futur polític a Salàs de Pallars continua obert quan falten pocs dies per a la constitució dels nous ajuntaments. És un dels pocs consistoris del Pallars on cap partit va aconseguir la majoria absoluta en les passades eleccions municipals, però de moment els pactes encara no estan tancats.

L'acord entre Amunt Salàs -formació que compta amb el suport de la CUP- i ERC, que van empatar a dos regidors, s'albirava com el més probable durant la mateixa nit electoral, almenys per als republicans. Compromís per Salàs, per la seva banda, es va quedar amb tres regidors, perdent per la majoria que conservava des de fa 20 anys.
 
Tal com indiquen a Pallars Digital fonts de les tres formacions, el govern de coalició proposat pels cupaires va ser rebutjat durant una reunió celebrada entre els tres grups aquest dimecres al vespre. Així ho ha confirmat a aquest diari el cap de llista d'Amunt Salàs, Jaume Solé, que afirma que davant la manca d'acord, dissabte presentaran candidatura al ple, mentre que també ho farà Compromís.

Així doncs, un dels principals escenaris passaria perquè ERC votés al candidat de la CUP, amb la qual cosa Jaume Solé seria investit amb majoria absoluta de quatre regidors. Una possibilitat que el cap de llista republicà, Toni Millet, no va descartar si no s'arribava a un pacte abans de la constitució de l'ajuntament. 
 
"Hi ha més gent que ha votat pel canvi que no pas per la continuïtat", afirmava fa pocs dies a Pallars Digital. Si finalment els republicans s'abstinguessin o es votessin a ells mateixos, Compromís -liderat per Joaquín Cuarteropodria governar amb minoria com a llista més votada.

Davant la possibilitat de ser el nou alcalde, Jaume Solé explica que "som conscients que això pot passar", i afirma que "no ens fa por governar", tot i que matisa que no és la seva primera opció. Amunt Salàs havia defensat que els tres partits governessin plegats i compartissin tant l'alcaldia com la junta de govern perquè "no fossin monocolors". Tanmateix, apunta Solé, "no hi ha hagut sintonia per part de les dos bandes".

Cens total:271
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:20374,90%
Abstencions:6825,09%
Vots nuls:20,98%
Vots en blanc:31,49%
PartitVots%Regidors
COMPROMÍS X SALÁS DE PALLARS - CANDIDATURA DE PROGRES (19898,49%7


Altres notícies que et poden interessar







 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació