Dimecres, 24 d'abril de 2024

Marc Baró (ERC) conserva la majoria absoluta a la Pobla de Segur amb un regidor menys

Junts per la Pobla aconsegueix dos edils i queda per darrere del PSC, que conserva els tres representants a l'ajuntament

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 28 de maig de 2023 a les 23:55
Els republicans han acusat el vot de càstig i governaran en solitari amb sis regidors | ERC Alt Pirineu
El republicà Marc Baró ha revalidat la majoria absoluta a la Pobla de Segur amb sis regidors, un menys que l'any 2019. ERC ha perdut 210 vots respecte fa quatre anys, mentre que el PSC, liderat per Carles Boix, ha mantingut els tres representants al consistori tot i caure en una cinquantena de vots.


Per la seva banda, Junts per la Pobla, candidatura encapçalada per Fidel Reig, ha sigut l'única que ha augmentat en vots i regidors, refent-se de la patacada de les anteriors eleccions, quan van quedar-se amb només un representant. Ara, malgrat continuar com a última força, seran a l'ajuntament amb dos edils, un més que el 2019.
 
En declaracions a Pallars Digital, Marc Baró ha celebrat conservar la majoria absoluta, però ha lamentat la baixa participació, de la qual, declara "se'n poden fer mil lectures". "Sabíem que baixaria, però no tant", afirma. En aquest sentit, tot i tornar a governar en solitari, el cap de llista d'ERC assegura que "ens hauria agradat un altre resultat"

Malgrat tot, amb aquests resultats, Esquerra Republicana conservarà l'hegemonia al segon municipi més poblat del Pallars Jussà per quarta vegada consecutiva. Els republicans governen des de l'any 2004, i fa vuit anys que ho fan amb majoria absoluta.
 
Cens total:2.154
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:1.33161,79%
Abstencions:82338,20%
Vots nuls:231,72%
Vots en blanc:151,14%
PartitVots%Regidors
ERC / ESQUERRA1.29398,84%11


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació