Dijous, 25 d'abril de 2024

Baldo Farré (Sumem) s'imposa a Sort però es queda a un regidor de la majoria absoluta

Gent de Poble protagonitza la sorpresa com a segona força amb tres regidors, els mateixos que Endavant, mentre que Junts es queda fora de l'ajuntament per un sol vot

Tomàs Garcia / Jordi Ubach Sort | 28 de maig de 2023 a les 23:12
L'alcalde Baldo Farré votant aquest matí a la capital del Pallars Sobirà | Sumem
Sumem ha estat la força més votada a les eleccions municipals Sort, amb cinc regidors. La candidatura liderada per l'actual alcalde, Baldo Farré, s'ha quedat a un sol edil de la majoria absoluta, i haurà de pactar si vol revalidar el càrrec.

 
La gran sorpresa de la nit ha estat Gent de Poble, encapçalada per Albert Baqueró, que és segona força amb tres regidors, els mateixos que Endavant per Sort, amb Neus Comes de cap de llista. L'altra és que Junts per Sort, liderada per Agustí Cotonat, es queda sense representació a l'ajuntament per només un vot.

En declaracions a Pallars Digital, Baldo Farré s'ha mostrat "content" pels resultats, que segons el candidat "no podien variar gaire" respecte a les previsions. Per al cap de llista de Sumem, el vot de càstig ha beneficiat Gent de Poble.

L'agrupació d'electors, doncs, tindrà la clau de govern, però atenent a allò que va avançar Baqueró durant el debat electoral de Pallars Digital, el partit que lidera optarà per votar la llista amb més vots i ser a l'oposició. En aquest sentit, Farré ha assegurat que "l'únic que ens queda és aspirar a governar en minoria".

Cens total:1.675
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:1.14868,53%
Abstencions:52731,46%
Vots nuls:171,48%
Vots en blanc:171,50%
PartitVots%Regidors
SUMEM - ACORD MUNICIPAL1.11498,48%11

 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació