Dimarts, 30 d'abril de 2024
Editorial

Pallars Digital: 10 anys de periodisme local

«Celebrem una dècada amb la intenció de seguir complint la nostra funció de servei públic, mantenint intacte el nostre compromís amb el Pallars»

Pallars Digital Tremp | 27 de maig de 2023 a les 07:30
Avui complim 10 anys. Ha plogut molt des d'aquell 27 de maig de 2013, quan el periodista trempolí Jordi Ubach Llorens va decidir donar vida a un nou projecte periodístic que donés cobertura íntegra a les comarques del Pallars Jussà i del Pallars Sobirà, fins aleshores injustament menystingudes a nivell informatiu. Amb recursos limitats, esforç i constància, el diari de les comarques pallareses s'ha anat forjant amb identitat pròpia, fixant com a principis bàsics la independència en la comunicació, la voluntat d'oferir més mecanismes de participació a la ciutadania i la cura per la qualitat i el rigor periodístics.

Els 10 anys ens arriben en un bon moment. Gaudim del reconeixement dels nostres lectors, un seguiment que es plasma a les xarxes socials i en unes xifres d'audiència excepcionals. En l'últim any, Pallars Digital ha superat els 40.000 usuaris únics mensuals de mitjana. La xifra esgarrifa. I és que actualment Pallars Digital no és només un mitjà de comunicació. És un element cohesionador d'un territori, d'una identitat, d'una cultura. Un sentiment de pertinència al servei d'una comunitat, com la pallaresa, que pot defensar i lluir amb orgull la seva història, els seus valors i el seu patrimoni. 

Amb els anys i amb la complicitat dels nostres lectors hem anat consolidant el projecte, amb l'obertura de la nova redacció del carrer Barcelona de Tremp, fa justament un any, com a principal fita. Un espai de treball compartit dels nostres periodistes i de la nova agència de comunicació i màrqueting del Grup Pallars Digital, Pallars Media, però també una nova eina per tal d'apropar encara més el periodisme i la comunicació a la ciutadania. Els acords de col·laboració amb Nació Digital (2015) i Ràdio Tremp (2017), l'organització dels debats electorals (2015, 2019 i 2023) a Tremp i Sort, l’inici de la campanya de subscriptors (2016) o la posada en marxa de La newsletter del Pallars (2022) són alguns dels projectes que s'han anat consolidant al llarg d'aquests 10 anys.

Però no ens quedarem aquí. Volem seguir complint la nostra funció de servei públic, mantenint intacte el nostre compromís amb el Pallars. Continuarem apostant per ampliar continguts i serveis, i posarem el focus en els nous formats. Entre els nous reptes, tenim previst organitzar la primera Trobada de Subscriptors de Pallars Digital, amb la intenció d'establir-la amb periodicitat anual. També volem impulsar un Consell Assessor format per persones influents i expertes en diverses qüestions, amb l’objectiu d’assegurar la pluralitat i la connexió del diari amb la societat civil pallaresa. En definitiva, farem un pas més en el nostre compromís informatiu local i territorial amb el Pallars.

Fem 10 anys i n’estem molt orgullosos. Ja podem dir amb el cap ben alt que Pallars Digital és la tercera publicació periòdica més longeva de la història del Pallars, per darrera de la revista Lo Raier (1982-2007), que va estar activa durant 25 anys, i del setmanari El Conqués (1912-1923), que es va publicar durant 11 anys. Això ens omple de satisfacció, però també ens transfereix una responsabilitat que assumim. 

Volem agrair a totes les persones que durant aquests 10 anys de trajectòria han fet possible que Pallars Digital sigui una realitat. Des de la Jana, el Víctor i la Georgina -les primeres persones que van creure amb el projecte- fins als nostres lectors, anunciants, i molt especialment als ja més de 130 subscriptors que ens donen suport econòmic i ens ajuden a consolidar un periodisme lliure, honest i compromès amb el Pallars. També volem recordar a tots els periodistes i professionals que han treballat o han col·laborat en algun moment amb el diari i que han contribuït amb el seu esforç a fer gran el mitjà. Per tots ells vagi també el nostre reconeixement.

Commemorem aquest 10è aniversari amb la il·lusió de celebrar aquesta fita amb amics, lectors, subscriptors i patrocinadors i amb la motivació intacta per celebrar-ne un sarpat més. I, per això, hem preparat una sèrie d'activitats, com ara la festa d'aquest vespre a la Fàbrica Ctretze de la Pobla de Segur, on esperem que assistiu per festejar junts un aniversari tan especial. 10 anys no es fan cada dia. Celebrem-ho com cal. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació