Dimecres, 24 d'abril de 2024

Vall Fosca: un escenari incert amb quatre partits en joc i l'alcalde més longeu del Pallars

Josep Maria Dalmau (ERC) intentarà guanyar un sisè mandat, mentre que la resta de partits podrien pactar (si sumen) per fer fora l'alcalde, al poder des del 2003

Tomàs Garcia Espot La Torre de Capdella | 26 de maig de 2023 a les 12:47
Façana del consistori de la Torre de Capdella | Ajuntament de la Torre de Capdella
Fins a quatre llistes competiran per accedir a l'Ajuntament de la Torre de Capdella a les eleccions municipals. Es tracta d'un fet inèdit al municipi, malgrat que l'actual alcalde, Josep Maria Dalmau (ERC), parteix amb avantatge després de 20 anys al capdavant del consistori. Amb una llista parcialment renovada, el batlle intentarà guanyar un sisè mandat, el segon amb Esquerra Republicana després de trencar el carnet del PSC l'any 2018.

Amb cinc eleccions guanyades fins ara, Dalmau tindrà enfront tres llistes: Som Vall FoscaJunts Compromís. La primera, integrada principalment per independents, té com a cap de llista ni més ni menys que la fins ara número dos de l'alcalde, Neus Burgués. Les desavinences amb Dalmau, arran de l'acomiadament d'una treballadora del consistori, van propiciar el trencament entre els dos polítics. La candidatura, a més, compta també amb militants d'altres partits polítics que, sumant esforços, intentaran trencar l'hegemonia al municipi.

Per altra banda, Junts concorrerà amb el número dos de la formació l'any 2019, Quim Llorente, que es va quedar sense l'acta de regidor després de només sumar-ne un. Mentrestant, els socialistes tornen a fer acte de presència al municipi després que Dalmau marxés del partit arran del procés. En aquest cas, la candidatura està liderada per Joan Boneta.

Quatre anys enrere, Josep Maria Dalmau va aconseguir una majoria absoluta quadrada, amb el 50% dels vots i quatre regidors. En conseqüència, les altres dos forces amb representació, la CUP (gran absent aquests comicis) i Junts, no van poder sumar per formar una majoria alternativa.

Tanmateix, aquest diumenge, si l'alcalde més longeu del Pallars no revalidés la majoria, es podria obrir la port a un pacte alternatiu entre les tres altres forces. Els resultats finals, però, seran el que dictin sentència a pesar de les veus que demanen un canvi immediat al capdavant de l'Auntament de la Torre de Capdella.

Cens total:665
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:52278,50%
Abstencions:14321,50%
Vots nuls:122,30%
Vots en blanc:244,71%
PartitVots%Regidors
ERC / ESQUERRA25550,00%4
CUP- AMUNT13626,67%2
JxCat -JUNTS9518,63%1
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació