Dissabte, 20 d'abril de 2024
Os bru

Graven una ossa amb els tres primers cadells de l'any al municipi de Lladorre

Amb aquests tres nous naixements, la xifra d’ossos al Pirineu s’eleva a 79 exemplars

Pallars Digital Lladorre | 24 de maig de 2023 a les 10:47
Captura del vídeo on es pot veure l'ossa i els cadells | Salvador Colomé
Els tres primers cadells d'os d'enguany han nascut al Pallars. Així ho ha certificat un guarda de la Reserva Nacional de caça d'Alt Pallars, que recentment ha capturat imatges d'una ossa amb les seves cries al municipi de Lladorre i a les quals ha tingut accés aquest diari.


Tal com avança aquest dimecres Segre i ha pogut confirmar Pallars Digital, el guarda va comunicar l'albirament al Departament d'Acció Climàtica. Es tracta, doncs, dels primers naixements d'aquesta espècie al Pirineu després del període d'hibernació, i que eleva a 79 la xifra d'ossos registrats al Pirineu.

Tot plegat, recordem, després que fa pocs dies es gravessin les primeres imatges d'un os al Pallars després d'hibernar. En aquest cas, l'animal va ser vist per un videoaficionat pujant un pendent prop del poble de Sorpe, al municipi d'Alt Àneu.

Actualment, l'os bru té presència estable a les comarques del Pallars Sobirà i la Val d'Aran, mentre que la seva petjada és ocasional a la Vall Fosca. D'altra banda, i segons apunten els experts, el plantígrad està "guanyant terreny" i tendirà a baixar "més cap al sud", especialment els mascles.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació