Divendres, 19 d'abril de 2024
construcció

Martinsa Fadesa treu de nou a subhasta sòl urbanitzable a Espui

Són part de les parcel·les que havien de formar part del complex turístic Vallfosca Mountain Resort

Pallars Digital Espui | 23 de maig de 2023 a les 10:20
Les obres del complex hivernal d'Espui van quedar paralitzades el 2008 arran de la crisi econòmica | ACN
L'immobiliària Martinsa Fadesa ha tret novament a subhasta sòl urbanitzable al poble d'Espui. Tal com avança Segre, es tracta de part de les parcel·les que havien de formar part del complex turístic Vallfosca Mountain Resort.

Dividides en tres lots que sumen prop de 90.000 metres quadrats, la sortida a subhasta dels terrenys s'inscriu en el procés de liquidació de l'empresa, que l'any 2008 va entrar en concurs de creditors. En total, les parcel·les tenen un preu de sortida d'1.056.651 euros, i la licitació finalitzarà el pròxim divendres 9 de juny. A partir d'aquesta data, aquestes s'adjudicaran o quedaran desertes.
 
Tal com apunta el rotatiu lleidatà, el sòl urbanitzable de Martinsa Fadesa ja havia sortit a subhasta almenys sis cops en els darrers cinc anys, sense que ningú l'arribés a adquirir. D'altra banda, en aquesta nova licitació no està inclòs part del sòl edificable proper al poble com tampoc els terrenys del fallit camp de golf.

Una obra inacabada

 
El projecte Vallfosca Mountain Resort va quedar trucant l'any 2008 quan l'empresa va entrar en el concurs de creditors més gran de la història de l'estat espanyol. En aquell moment ja havien construït una part del complex. La immobiliària havia invertit 14 milions en l'estació d'esquí i ja havia instal·lat la base del telecabina, les pilones del remuntador, les conduccions per a canons de neu, les instal·lacions elèctriques i el drenatge de l'aigua residual. També es va arribar a construir el camp de golf, que mai es va fer servir; així com alguns dels edificis que havien d'acollir els habitatges. 
 
L'any 2016, l'aturada del projecte de la Vall Fosca va arribar al Tribunal Suprem. A partir de la fallida de l'empresa, Martinsa Fadesa va començar a rebre un seguit de denúncies dels veïns del territori. Dos d'aquestes denúncies, la de dues famílies que van vendre els seus terrenys a l'empresa amb l'acord que, un cop acabades les obres, se'ls hi donarien dos apartaments, va arribar a una de les instàncies més elevades de la justícia espanyola. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació