Dilluns, 20 de maig de 2024
incendis

Projecte Boscos de Muntanya fa una crida a 400 voluntaris per afrontar una campanya d'incendis molt difícil

Aquest estiu se centraran esforços en els boscos de Ginestarre, al Massís de l'Orri, i també a Espinavell, a la Vall de Camprodon

Pallars Digital Llavorsí | 23 de maig de 2023 a les 08:47
Diversos voluntaris treballant al Massís de l'Orri | Pau Pomar
L'organització Projecte Boscos de Muntanya, part de l'organització europea delegació a Catalunya del suís Bergwald Projekt, busca amb urgència 400 persones voluntàries per afrontar una campanya d'incendis molt difícil i també avançada a l'habitual: des de l'1 de juny fins al 30 de setembre.

Per primer cop, segons ha explicat el Departament d'Interior, en 10 anys s'ha activat el nivell 3 del Pla Alfa i es preveu un risc molt elevat d'incendis de grans dimensions. Davant d'aquesta situació, l'organització continua promovent la prevenció d'incendis mitjançant l'acció directa amb el voluntariat. Aquest estiu els voluntaris centraran esforços en els boscos de Ginestarre, a la Vall de Cardós, Massís de l'Orri, al Parc Natural de l'Alt Pirineu i a Espinavell, a la Vall de Camprodon.

"Utilitzem el voluntariat per connectar les persones de les ciutats amb els boscos i la ruralitat. L'objectiu no és salvar els boscos amb voluntaris, és mobilitzar la ciutadania per aconseguir més inversió i solucions per als nostres ecosistemes forestals", assegura el fundador de Boscos de Muntanya, Andreu González. Actualment, el 65% de Catalunya són terrenys forestals de boscos, pastures o roques, terrenys no conreats.

L'entitat col·labora amb l'administració pública en la gestió forestal dels Pirineus Catalans, treballant amb població local, científics i professionals del bosc. El perfil del voluntariat tindria entre 30 i 50 anys i una mínima forma física per a treballar a la muntanya. Les inscripcions es poden fer a través de la seva pàgina web.


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació