Divendres, 19 d'abril de 2024

Sort viu un debat net però intens entre els quatre aspirants a l'alcaldia

El teatre Els Til·lers es va omplir de gom a gom per assitir al cara a cara entre els quatre candidats a governar la capital del Sobirà

Tomàs Garcia Espot Sort | 19 de maig de 2023 a les 10:33
La bona sintonia no va estalviar diverses crítiques i retrets entre els candidats | Ariadna Cabrero
Pallars Digital ha celebrat aquest dijous al vespre el debat electoral de Sort, novament amb èxit de públic. El teatre Els Til·lers de la capital del Sobirà s'ha omplert de gom a gom per veure el cara a cara entre els quatre candidats que el pròxim 28 de maig aspiraran a l'alcaldia del municipi.

En l'acte, moderat pels periodistes Jordi Ubach i Tomàs Garcia, hi han intervingut Baldo Farré (Sumem), Agustí Cotonat (Junts), Neus Comes (Endavant) i Albert Baqueró (Gent de poble). Tots ells protagonitzat un debat net però de gran intensitat, i en el qual han donat a conèixer a la ciutadania les seves principals propostes i compromisos si surten escollits.

La bona sintonia entre els caps de llista, però, no ha estalviat diverses crítiques i retrets, especialment envers la gestió municipal. Un dels principals ha girat al voltant dels pressupostos de l'ajuntament d'enguany, que encara no han estat aprovats. Els candidats també han posat el focus en la despesa i les subvencions del consistori, així com en la gestió i el futur de la central hidroelèctrica municipal.

D'altra banda, els grups han posat èmfasi en la necessitat de crear nou habitatge, una de les grans mancances del municipi i de la comarca. Mentrestant, la defensa i impuls de la ramaderia també han centrat part de les intervencions, així com el turisme. En aquest sentit, els candidats han coincidit en què cal una desestacionalització i repensar el model.
 

Foto inicial del debat, amb els candidats a l'alcaldia i els periodistes de Pallars Digital. Foto: Ariadna Cabrero


Respecte als possibles pactes postelectorals, els més clars van ser Baldo Farré i Albert Baqueró. El cap de llista de Sumem es va mostrar obert a entendre's i arribar a acords amb la resta de forces, tal com ja va apuntar la seva candidatura al programa electoral. Per la seva banda, el candidat de Gent de poble va assegurar que donarien suport a la llista més votada el 28-M. 

El ball de noms

 
Un dels moments que va aixecar més polseguera va ser quan Baldo Farré i Neus Comes van enfrontar-se pels noms de les seves respectives candidatures. Farré va referir-se a la d'Endavant per Sort com a "socialistes", fet que va generar que part del públic reaccionés amb una barreja d'indignació i sornegueria. Abans de la rèplica de Comes, que va defensar que a la seva llista hi havia gent de diverses ideologies, el mateix Baldo Farré va afirmar "no passa res, vosaltres sous els socialistes i nosaltres som Esquerra".

El debat a Sort, com també el de Tremp, que tindrà lloc dissabte a les 19h, va comptar amb el patrocini del Talarn Music Experience, Tramver i Seipro. Tots dos esdeveniments permetran als veïns i veïnes de les dos capitals de comarca pallareses conèixer de primera mà les propostes dels seus alcaldables pocs dies abans de la celebració de les eleccions. 

 Podeu recuperar el debat sota aquestes línies:




Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació