Dimecres, 24 d'abril de 2024
residus

El Consell del Jussà afegeix una partida al pressupost per començar a implantar el porta a porta

L'ens comarcal encara està treballant amb els ajuntaments per decidir si volen el sistema

Pallars Digital Pallars Jussà | 12 de maig de 2023 a les 12:07
Cubells del porta a porta en una imatge d'arxiu | PMA
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha inclòs una partida al pressupost del 2023 per començar a implantar la recollida selectiva de residus porta a porta a la comarca. L'extensió d'aquest sistema encara s'està treballant amb els diferents ajuntaments, que són els que, en última instància, han de decidir si volen implementar-lo o no.

Tal com va exposar fa uns mesos el president del Consell, Josep Maria Mullol, els municipis que en una primera fase començarien a aplicar el porta a porta són els que es troben a peu de carretera i en la ruta de recollida: són Trempla Pobla de Segur, Isona i Conca DellàSalàs, Talarn i Vilamitjana. Pel que a la resta, hi entrarien -si volen- en una segona fase, segons explicava Mullol.
 
Tot plegat, amb l'objectiu, per part del Consell, de millorar l'índex de reciclatge al Pallars Jussà, que segons dades del 2022 és del 44,65%, lluny del 50% fixat per la Unió Europea. En l'altra cara de la moneda, el Sobirà, on el port a porta va entrar en funcionament l'any 2015, l'índex se situa en el 62%.

En aquest sentit, Josep Maria Mullol va defensar la implementació del sistema, destacant la seva efectivitat "tot i ser més car". La necessitat del porta a porta es va posar de manifest amb l'última pujada de la taxa de residus, concretament de l'11,2%. Un fet que va provocar que el rebut hagi passat de 112,21 euros a 124,78 euros a partir del 2023.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació