Dilluns, 6 de maig de 2024
comerç

El Consell del Jussà inclou accions per dinamitzar el comerç comarcal al pressupost del 2023

Per finançar una de les noves partides, de 448.000 euros, s'ha demanat un ajut dels fons Next Generation per actuacions en zones rurals

Pallars Digital Tremp | 11 de maig de 2023 a les 11:20
Imatge del penúltim ple del Consell Comarcal d'aquesta legislatura | CCPJ
El ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà celebrat aquest dimarts, el penúltim de la legislatura, ha aprovat per unanimitat incloure al pressupost de 2023 dos noves partides per dinamitzar el comerç a la comarca. Per una banda, s'ha presentat el projecte Tot al Pallars, amb un pressupost de 448.000 euros, i que inclou accions de millora dels serveis i la senyalització de zones comercials, així com la formació del sector, el fomenta de la reutilització i reciclatge de residus.

També preveu l’elaboració d’un catàleg digital que agrupi el sector comercial segmentat per municipis i segons tipologia de productes, així com la instal·lació de guixetes intel·ligents i refrigerades per a la recollida de comandes fora de l’horari comercial.
 
Per al seu finançament, el Consell Comarcal ha presentat aquest projecte davant el Ministeri de Comerç i Turisme, a través d’una línia dels fons Next Generation que preveu actuacions en zones rurals que tenen com a objectiu finançar projectes de modernització del sector comercial minorista per adaptar-lo als nous hàbits de consum. El projecte ha estat possible per la concertació dels ajuntaments de la Pobla de Segur i Tremp en el marc del programa Treball a les Comarques, que impulsa accions comercials i agroalimentàries.

D’altra banda, també s’ha inclòs al pressupost una partida de 64.000 euros, finançada per la Diputació de Lleida, destinada a posar en servei un espai d’innovació territorial a Tremp. Aquest ha d’agrupar tots els serveis de dinamització econòmica en un únic espai d’atenció a persones emprenedores i a l’empresariat de la comarca.
 
Paral·lelament, el patronat de Promoció Econòmica de la Diputació destina un pressupost propi a finançar projectes de promoció econòmica i suport al teixit empresarial, així com a projectes que es treballen concertadament amb Pallars Actiu.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació