Dissabte, 20 d'abril de 2024
residències

Comissions Obreres alerta d'una «mala gestió» a la residència de Sort

El sindicat assenyala diverses irregularitats, com manca d’auxiliars d’infermeria, pressió extrema o sobrecàrrega del personal de neteja i bugaderia

Pallars Digital Sort | 10 de maig de 2023 a les 09:44
La residència Àngel Serafí Casanovas en una imatge d'arxiu | ACN
Comissions Obreres ha denunciat la "mala gestió" a la residència Àngel Serafí Casanoves de Sort. Tal com avança Segre, el sindicat assenyala en un comunicat que el centre residencial, gestionat per Eulen Servicios Sociosanitarios, pateix diverses irregularitats.

Aquestes són, segons CCOO, la manca d'auxiliars d'infermeria, així com la "pressió extrema i sobrecàrrega" per part del personal de neteja i bugaderia. Així mateix, tal com reprodueix el diari lleidatà, el sindicat denuncia que a la residència hi ha "molta rotació de professionals, baixes per angoixa i també malalties musculoesquelètiques".

D'altra banda, Comissions Obreres apunta que l'empresa gestora només busca obtenir "el màxim de benefici en el mínim de temps", retallant el menjar i amb un nombre insuficient de professionals. El comunicat afirma també que el centre residencial tampoc té un manteniment adequat; lavabos que no funcionen des de fa temps, com també manca de rentadora i assecadora. Un fet, asseguren, que malmet la roba dels residents.

D'altra banda, CCOO assenyala diversos "errors" en les nòmines dels treballadors. Per tot plegat, el sindicat lamenta que casos com aquest demostren que sovint la gestió de les residències de gent gran només és un "negoci" més per part de les grans empreses. Contactada per Pallars Digital, la residència de Sort ha declinat fer declaracions al respecte.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació