Dilluns, 29 d'abril de 2024
senderisme

La 8a edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus tindrà de nou triple presència pallaresa

Els de la Conca Dellà, la Vall Fosca i Sort seran tres dels 12 festivals que se celebraran entre el juliol i l'octubre

Pallars Digital Pallars | 9 de maig de 2023 a les 09:08
La directora de l'IDAPA, la pallaresa Eva Fiter, durant la presentació dels Festivals | Festivals de Senderisme dels Pirineus

La iniciativa Festivals de Senderisme dels Pirineus ha donat a conèixer aquest dilluns el programa de la seva 8a edició des de la seu del Centre Excursionista de Catalunya, a Barcelona. Enguany, el Pallars hi serà present de nou per partida triple amb els festivals de la Vall Fosca-Pirineus, del 7 al 9 de juliol; el de la Conca Dellà, el 23 i 24 de setembre, i el de Sort, la Vall Fosca i el Batlliu, que tindrà lloc del 20 al 22 d'octubre.

En total, les comarques del Pirineu acolliran 12 festivals, que tenen com a objectiu promocionar els Pirineus com una oportunitat per a la pràctica del turisme saludable, responsable i de proximitat. En aquesta nova edició, a més, els festivals fomentaran els desplaçaments fins als espais naturals o punts d'interès mitjançant el transport públic.
 

 
Tot plegat, a més, després que la iniciativa s'hagi consolidat en cada una de les 11 comarques de la Marca Pirineus, a excepció del Pallars Jussà, que és l'única du a terme dos festivals. Tots ells ofereixen itineraris a peu per a tota mena de públics i amb diferents graus de dificultat.

En paral·lel, s'organitzen activitats per conèixer la cultura i la gastronomia locals. El programa d'activitats de cada festival està descentralitzat i, per tant, les sortides guiades es reparteixen per diversos indrets del territori que acull el festival.
 

Repetir torna a tenir premi

 
D'altra banda, durant la 8a edició es posa de nou en marxa el passaport dels festivals, una iniciativa iniciada l’any passat que vol animar els visitants a assistir a més d’un esdeveniment. Les persones que demostrin que han participat en més d’un festival entraran en el sorteig d’uns prismàtics, una motxilla de muntanya i uns bastons de trekking.

L'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), a través de la Taula de Camins, és l'organisme que coordina i s'ocupa de la promoció dels festivals pirinencs. A més, compta amb el suport de la Marca Turística Pirineus, el Patronat de Turisme Ara Lleida, el de Costa Brava Girona i la Diputació de Barcelona.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació