Dijous, 25 d'abril de 2024
fires

La Fira Pallars Terra de Corder de Tremp es consolida amb una nova edició multitudinària

Durant el dinar popular celebrat aquest diumenge s'han servit més de 850 racions

Pallars Digital Tremp | 8 de maig de 2023 a les 10:59
El dinar popular va ser un dels actes més concorreguts de la fira | Jordi Uriach
Tremp ha viscut aquest cap de setmana una nova edició multitudinària de la Fira Pallars Terra de Corder, i que ha consolidat l'esdeveniment com a imprescindible en l'agenda cultural del Pallars. La capital del Jussà ha sigut durant tres dies l'epicentre de la festa, que ha combinat la difusió del sector oví amb diverses propostes gastronòmiques i festives molt concorregudes.

Un dels exemples més clars ha sigut la mostra de formatges d'ovella, que ha comptat amb la presència de vuit productors de la zona. Mentrestant, la Rambla Doctor Pearson, un dels epicentres de la fira, s'ha omplert de gom a gom per visitar la cinquantena d'expositors que enguany han ofert els seus productes de proximitat.

Tot plegat, amenitzat pels diferents actes festius que s'han celebrat durant aquests dies, especialment aquells relacionats amb la música tradicional i els balls. El plat fort, sense dubte, ha sigut la Pallars de Foc, que dissabte a la nit va omplir de bèsties i d'espurnes la ciutat. Pel que fa al diumenge, també destaca l'exposició de microcotxes, una mostra amb aires de nostàlgia que va despertar l'interès de grans i petits.
 

La Rambla Doctor Pearson, un altre dels epicentres de la Pallars Terra de Corder. Foto: Jordi Uriach


El punt àlgid de la Pallars Terra de Corder, però, a banda dels tasts, va ser el dinar popular de diumenge, protagonitzat pels 38 corders cuinats a la "burduntzi", i dels quals es van repartir més de 850 racions. Un fet que, malgrat la pluja, va convertir l'esdeveniment en un dels més multitudinaris de la fira, que un any més, es referma com una proposta de pes al Pallars i al Pirineu.

«Èxit rotund»

 
En declaracions a Pallars Digital l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha qualificat l'edició de la fira d'enguany com un "èxit rotund", tot destacant l'alta afluència de gent que ha participat en les diferents actes i activitats. En aquest sentit, Cases ha volgut posar èmfasi en el Pallars Food Fest, el tast de productes, on en paraules seves "s'han superat les expectatives". Així mateix, ha celebrat les 850 persones que van participar al dinar popular, una xifra, que sumada a les bones opinions del públic i dels firandants, han fet d'aquesta fira una edició "potent", superant la de l'any passat.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació