Divendres, 19 d'abril de 2024
Curses de muntanya

L’«Skyrace Pic de l’Orri» s’estrena aquest dissabte amb gairebé 350 participants

La nova cursa de muntanya comptarà amb dues distàncies, de 25 i 50 quilòmetres, i amb la participació de diversos corredors d'alt nivell

Pallars Digital Soriguera | 4 de maig de 2023 a les 10:16
El poble de Vilamur serà un dels epicentres de l'edició inaugural de la cursa | Skyrace Pic de l'Orri
El poble de Vilamur i tota la vall de Siarb ja es preparen per a l’edició inaugural aquest cap de setmana de la cursa Skyrace Pic de l’Orri, que acollirà prop de 350 participants. Des de l’organització es mostren "molt satisfets" amb aquestes xifres, tenint en compte que és la primera edició i que van començar de zero ara fa set mesos.

El programa del cap de setmana inclou activitats que van més enllà de la cursa pròpiament, com un concert el dissabte a la nit més un DJ, que comptarà amb la presència de l’associació Gran Recorregut Feminista, la qual instal·larà un punt lila al poble, i que a les cinc de la tarda explicaran el conte infantil Geganta adormida, desperta’t!. A més, també es faran dues visites guiades l’endemà al matí, una als búnquers de la Guerra Civil de Vilamur i l’altra al despoblat medieval de Santa Creu de Llagunes.
 
L’esdeveniment ha aconseguit atreure diversos corredors de nivell en ambdues distàncies, gràcies als gairebé 6.000 euros que es repartiran en premis per als tres primers absoluts masculins i femenins. Així, a la cursa de 50 quilòmetres i 3.500 metres de desnivell positiu destaquen noms com els de Lluís Ruiz, David Prades, Ivan Moreno, Albert Herrero, Aniol Riba o Victor Mier en l’apartat masculí, mentre que Virginia Pérez lidera l’elenc femení, juntament amb Anna Fernández.

La Trail, de 25 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell, augura una bona lluita per a la victòria, ja que a la línia de sortida hi seran presents corredors de la talla de Raul Butaci, Genís Porqueras, Pol Rodríguez, Nico Mateos o Llorenç Esteve, mentre que en dones Eli Gordón i Roser Español lideren la llista de favorites.
 
Des de l’organització han destacat la "gran resposta" que hi ha hagut per part dels veïns dels pobles, i s’ha aconseguit reunir una vuitantena de voluntaris, que vetllaran per la seguretat dels participants. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Soriguera confia que després d’aquesta primera edició la cursa es pugui consolidar a mitjà termini gràcies a l’aposta per fer un esdeveniment d’aquestes característiques en un entorn de muntanya com el Pallars.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació