Dijous, 25 d'abril de 2024
obres

Baix Pallars renovarà les places de Gerri i Peramea per més de 232.000 euros

Les actuacions, proposades pels veïns dels dos pobles, estaran subvencionades pel PUOSC i s'hauran d'enllestir abans d'acabar l'any

Pallars Digital Baix Pallars | 3 de maig de 2023 a les 11:42
La plaça de l'Om de Peramea, en una imatge d'arxiu | Indignats Baix Pallars
L'Ajuntament de Baix Pallars ha donat llum verda a dos projectes per pavimentar la plaça del Mercadal de Gerri de la Sal i per renovar parcialment la plaça de l'Om de Peramea. La primera actuació té un cost de 115.891 euros, mentre que la segona compta amb un pressupost de 116.242.

Es tracta de dos obres que seran subvencionades pel Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), i s'hauran de realitzar abans de finals d'any. En declaracions a Pallars Digital, l'alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella, exposa que les actuacions van ser proposades pels veïns i veïnes dels dos pobles, a qui es va consultar perquè exposessin quines millores s'havien de dur a terme.
 
En el cas de la plaça de Gerri, Sentinella explica que "es dignificarà", com també l'entrada al Museu de la Sal, a la qual dona accés. Respecte a la de Peramea, s'arreglaran algunes zones com la del pedrís. Anna Sentinella declara que volien exposar les millores a la ciutadania, però que amb la campanya electora pel mig hauran de fer-ho després dels comicis.

D'altra banda, l'alcaldessa ha confirmat que els dos projectes estan sent valorats pel Departament de Cultura, ja que es realitzaran en zones declarades com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). Un fet que és "habitual", ja que, com exposa Sentinella, qualsevol actuació d'aquest tipus és revisada. En aquest sentit, afirma que les obres no corren perill, però sí que es podrien demanar modificacions per part de la Generalitat.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació