Dissabte, 20 d'abril de 2024
Esports

El Barça guanya el Campionat de Catalunya Cadet Masculí Preferent a Tremp

Un pavelló de Juncar ple a vessar ha estat l'escenari aquest cap de setmana de la Final a Quatre amb Joventut, Barça, Cornellà i l'Hospitalet com a protagonistes

Pallars Digital Tremp | 2 de maig de 2023 a les 11:03
L'equip blaugrana aixecant el títol de campió aquest diumenge | CB Tremp
El pavelló del Juncar de Tremp s'ha vestit de gala aquest cap de setmana per acollir la Final a Quatre del Campionat de Catalunya de bàsquet Cadet Masculí Preferent, on han participat el Joventut Badalona A, el Barça, el CB Cornellà A i el CB L'Hospitalet A. La competició ha estat organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), juntament amb la coorganització de la Representació Territorial de Lleida de l'FCBQ, la col·laboració del Club Bàsquet Tremp i el suport de l'ajuntament de la ciutat.

El Barça s'ha alçat amb el títol en la final disputada diumenge contra el Joventut de Badalona, a qui va vèncer per 81 a 84 en un tram final que¡ va comptar amb una pròrroga trepidant. El conjunt entrenat per Alvaro Salinas, amb uns destacats Lluc Pluvinet i Pol Peña, ambdós amb 12 punts, ha revalidat el títol assolit a Tarragona, el curs passat.
 
L'equilibri ha marcat un partit en què els verd-i-negres han sabut mantenir-se ferms per a forçar un temps extraordinari, gràcies a l'impuls final d'un immens Karim Hiram López (25 punts). En els cinc minuts definitius, els de Badalona han arrencat amb avantatge inicial però els de la ciutat comtal han escurçat les diferències i s'han acabat imposant amb un triple victoriós d'un brillant Noah Gironella (14 punts). Amb aquest trofeu, el Barça suma el seu vuitè títol dels darrers 11 anys.

En el matx pel tercer i quart lloc, el CB Cornellà A ha signat el triomf per 74-85 davant del CB L'Hospitalet A i s'ha emportat el bitllet per a l'estatal cadet masculí de San Fernando. Els cornellanencs, liderats per la capacitat encistelladora de Pol Rodríguez (21 punts) i Alex Angulo (20 punts), han trencat el xoc al tercer acte, fruit d'un parcial de 15-24, per abatre una formació hospitalenca que ha tingut en Ricard Ribas, autor de 20 punts, el seu millor jugador.

El Joventut Badalona A va superar per 100-59 el CB L'Hospitalet A en la primera semifinal del campionat. El conjunt verd-i-negre va dominar amb solvència, de principi a fi, un encontre en què els hospitalencs no van poder remuntar en la segona meitat. Ian Platteeuw, amb 14 punts en 17 minuts, va encapçalar els de Badalona i Alejandro Lerin (8 punts) va destacar a les línies del Llobregat.
 
Pel que fa al segon partit de semifinals, el Barça va derrotar el CB Cornellà A per 86-70. L'equilibri entre barcelonistes i cornellanencs va ser el denominador comú d'una primera meitat molt anotadora, que finalitzava 49-43. A partir de la represa, els blaugrana van posar una marxa més i van aconseguir, en un bon tercer període, encarrilar el seu bitllet a la final. Alan Garcia, artífex de 16 punts en 17 minuts, va comandar les forces locals i, per la seva banda, Pol Rodríguez, amb 12 punts, va brillar en la rotació de Cornellà.

Els tres primers classificats d'aquesta Final a Quatre accediran al Campionat d’Espanya Júnior Masculí que es jugarà a San Fernando (Cádiz) del 14 al 20 de maig de 2023.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació