15 d'abril de 2024
esbaiola't

El 16è Esbaiola't consolida el seu projecte de residència creativa

El festival, que tindrà lloc del 13 al 16 de juliol, donarà suport creatiu i coproduirà el nou espectacle de Farrés Brothers i Cia, de la mà de la Fira de Tàrrega

Pallars Digital Esterri d'Àneu | 28 d'abril de 2023 a les 11:23
Imatge de l'actuació de Sound De Secà durant l'edició del 2022 | Esbaiola't
L’Esbaiola’t, el Festival de teatre de les Valls d’Àneu, arriba a la seva 16a edició. El certamen se celebrarà del 13 al 16 de juliol a Esterri d’Àneu, amb l'objectiu de seguir donant suport a la creació a companyies, tant emergents com consolidades.Com en l’edició anterior, ho tornarà a fer amb el paraigua de Fira Tàrrega, que fa anys que impulsa el suport a la creació dins el seu espai Territori Creatiu. Anar de bracet de la fira teatral referent del territori lleidatà enforteix la iniciativa i li dona encara més projecció.

La residència de creació es farà del 15 al 21 de maig a Esterri d’Àneu amb Farrés Brothers i Cia. La companyia de l’Anoia hi treballarà amb la nova producció, HoHiHu, amb la direcció de la clown Marta Sitjà, una obra que relata, en clau de clown, les atrocitats que s’han comès al llarg de la història de la humanitat.
 
"Els habitants d’Esterri d’Àneu podran veure HoHiHu en un assaig obert que servirà com a espai per intercanviar impressions, dins aquesta cura que sempre volem donar als processos creatius", explica Emiliano Pardo, un dels directors artístics de l’Esbaiola’t. La residència inclou allotjament, un espai d’assaig, el lloguer del material tècnic necessari i una petita dotació econòmica per sufragar part de les despeses en la creació del nou espectacle.

Dins del suport a la creació, l’Esbaiola’t és còmplice de la creació, un concepte que des de l’Esbaiola’t es cuida molt. "Ens enorgulleix formar part d’aquesta àmplia xarxa de festivals i teatres que col·laborem, volem donar suport a un procés essencial com és la creació, acompanyant a companyies emergents com ho vam fer en la passada edició amb Sound de Secà, però també a companyies consolidades com Farrés Brothers Cia", comenta un altre dels directors artístics de l’Esbaiola’t, Carles Pijuan.
 

Actuaran a l’Esbaiola’t 2023 davant la gent d’Esterri

 
L’obra de la companyia anoienca es podrà veure al Festival d’arts escèniques al carrer Esbaiola’t 2023, tot just la setmana després de l’estrena al Festival Grec de Barcelona. Posteriorment representaran HoHiHu a FiraTàrrega entre el 7 i el 10 de setembre.


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació