Dissabte, 20 d'abril de 2024
contingut patrocinat

Casa Lola de Talarn reobre mantenint l'essència i apostant per la innovació culinària

Parlem amb l'Adrià Martínez, nou gestor d’un dels restaurants insígnia del Pallars Jussà

Redacció Talarn | 5 de maig de 2023 a les 11:31
L'Adrià (esquerra) i la Florita, al davant del restaurant pallarès | CEI Pallars Jussà
El mític restaurant Casa Lola de Talarn, un dels més estimats de la comarca, ha reobert les seves portes. Ho fa de la mà d'Adrià Martínez, un jove cuiner d'Erinyà que afronta el projecte amb moltes ganes de mantenir l'essència de l'anterior gestió sense renunciar a la constant actualització i evolució dels seus plats.

Casa Lola va obrir al públic l'any 1956 i, al llarg de tres generacions, ha sigut un dels restaurants de cuina tradicional catalana més coneguts del Pallars. És, sens dubte, tota una institució gastronòmica, un d'aquells restaurants als que tothom hi ha anat alguna vegada, o del que n'han estat clients habituals. L'establiment, però, va tancar a mitjans de desembre de l’any passat per la jubilació de les seves propietàries, les estimades Florita i Maria Teresa.

Passió familiar per la cuina


La padrina de l’Adrià, l’Aurora Farrero, de 99 anys, és d’Erinyà, com la seva germana gran, la Pelegrina Farrero, que durant dècades va ser la mestressa de Comidas Pelegrina, situada al carrer Picamill de Tremp. En aquest establiment, la Pelegrina feia menjar per als soldats del campament que tenien les butxaques escurades però necessitaven menjar alguna cosa que no fos el ranxo. Qui no podia pagar, pelava patates i servia les taules.
 

Façana del restaurant Casa Lola de Talarn. Foto: CEI Pallars Jussà


L'actual projecte de Casa Lola partirà d’allò que la Florita i la Maria Teresa oferien als seus clients, i amb l'herència que la Pelegrina va deixar. El nou restaurant és un espai on es pot degustar cuina tradicional amb productes eminentment locals, però on progressivament s'hi aniran donant tocs de modernitat i exploració culinària.

Entrevista a Adrià Martínez


Parlem amb Adrià Martínez, el nou titular del restaurant Casa Lola de Talarn, sobre aquesta nova aventura que comença.

- Què poden esperar els antics clients de Casa Lola en aquest nova etapa?

- Un tracte amable, bon servei, una cuina com la de la Florita, amb el mateix caliu d'abans, però amb una cuina refinada i modernitzada. He estudiat tres anys, porto 10 anys treballant de cuiner, i he estat cap de cuina en hotels. En aquesta aventura m'ajuda en Nil, la meva mà dreta.
 

El Nil i l'Adrià us esperen a Casa Lola de Talarn. Foto: Casa Lola


- La teva integració a Talarn ha estat ràpida...

- Molt! Ràpida i càlida. Ha estat molt emocionant. Fins i tot he fet d'armat a la processó d'aquest any! A part, he entrat del bracet d'una de les famílies més encantadores i estimades de Talarn, i fins i tot del Pallars Jussà. I això sempre ajuda. És bonic mantenir les tradicions!

- Així doncs, ja tens experiència en la restauració... quan podem venir al restaurant?

- Doncs des del 26 d'abril que estem oberts. Podeu venir quan vulgueu! L'horari de Casa Lola és de dimarts a diumenge, amb opció de dinar de 13h a 15:30h amb un menú de 17€, i de sopar els divendres i els dissabtes de 20h a 22:30h. Serà precisament durant els sopars que deixaré anar la creativitat oferint un menú de degustació format per 8 plats i postre a un preu de 36€. 

- Ens ha entrat la gana! Com podem fer la reserva?

- Per Whatsapp o trucant al telèfon 627635962, o mitjançant el correu electrònic escrivint a la direcció adria@casalolarestaurant.cat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació