Dimarts, 23 d'abril de 2024

Vox també es presentarà a les eleccions municipals a Tremp

El partit d'extrema dreta serà la setena llista que concorrerà als comicis a la capital del Pallars Jussà

Pallars Digital Tremp | 25 d'abril de 2023 a les 13:01
Un míting del partit, en una imatge d'arxiu | Vox
Vox es presentarà a les pròximes eleccions municipalsTremp, tal com ha pogut confirmar Pallars Digital. Encara no s'ha fet públic, però, qui liderarà la candidatura d'extrema dreta, que serà la setena llista que concorrerà als comicis locals a la capital del Pallars Jussà. 

La de Tremp és una de les 19 llistes que la formació xenòfoba presentarà a la província de Lleida, tal com avança Segre. Aquest passat dissabte, Vox va muntar una taula informativa al passeig del Vall de la capital pallaresa. Un acte que finalment van haver de desmuntar a correcuita a causa de la pluja.
 

Com els tractem a Pallars Digital?


Pallars Digital manté una línia editorial de rebuig contra qualsevol discurs d'extrema dreta o excloent. De fet, el diari no amplifica els discursos d'odi que emeten formacions com Vox, Plataforma per Catalunya, el FNC o Aliança Catalana amb entrevistes o fent-se ressò dels seus comunicats o rodes de premsa. Informa, això sí, dels fets: quan provoquen incidents, presenten una llista o obtenen representació, si prospera alguna denúncia seva o contra ells, si presenten una moció de censura, si se n'aprova alguna iniciativa…

I al diari definim aquests partits com a extrema dreta d'acord amb la definició del Centre de Terminologia de la Generalitat, que recull aquest moviment ideològic com una tendència radical extremada dins una línia política de la dreta. També de partits xenòfobs. Segons el Termcat, la xenofòbia és una actitud i manifestació de recel, por, odi i rebuig d'un grup envers els membres d'un altre grup per la seva condició d'alteritat i estrangeria. Aquestes formacions, però, neguen l'extremisme i s'autodefineixen com a identitaris. Malgrat que no hi ha una definició concreta, vindrien a basar la seva ideologia en la identitat, una idea que s'ha atribuït a formacions nacionalistes excloents, populistes o obertament d'extrema i ultradreta.

Per altra banda, en alguns casos estan emmarcats en la ultradreta, de la manera que ho defineix el Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans (DIEC), com l'extrema dreta que no exclou la violència per aconseguir els seus fins. Finalment, el terme feixisme, com explica el mateix DIEC, només s'aplicaria en cas que un moviment polític defensés la submissió total a un líder que concentra tots els poders, l'exaltació del nacionalisme i l'eliminació violenta de l'oposició política i social.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació