Dissabte, 20 d'abril de 2024
curses de muntanya

La 3a edició de l'Ultra Pallars 360 ja supera els 400 inscrits

La cursa de muntanya tindrà lloc el pròxim 13 de maig i comptarà amb la participació de la corredora catalana Núria Picas

Pallars Digital Talarn | 24 d'abril de 2023 a les 09:41
La presentació oficial de la cursa va tenir lloc divendres des de Lo Quiosc | UP360
La 3a edició de la Ultra Pallars 360, la cursa de muntanya del Pallars Jussà que tindrà lloc el proper 13 de maig, ja ha superat les 400 persones inscrites i s'espera que la xifra augmenti durant les pròximes setmanes. Així es va destacar durant la presentació de la cursa, que va tenir lloc el passat divendres a l'espai musical Lo Quiosc, a Talarn.

L'acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Tremp i els alcaldes de Talarn, Salàs de Pallars, Conca de Dalt i la Pobla de Segur, així com del president del Consell Comarcal del Pallars Jussà. L’organització va remarcar l’alt nivell de participació que ha tingut en les dos primeres edicions i destaquen positivament el retorn econòmic que deixa la UP360 a la comarca, valorat en més 40.000 euros.

En aquesta edició han volgut destacar la participació de la millor corredora catalana de trail de la història, Núria Picas, que fa unes mesos va confirmar la seva assistència. Núria Picas ha estat guanyadora de la Ultra Trail del Mont Blanc l’any 2017 i és la recent campiona de la Ultra Pirineus al 2022.

La Ultra Pallars 360 és una cursa de muntanya de llarga distància amb un únic circuit però amb la possibilitat d’escollir entre quatre modalitats, en funció del lloc de sortida. La línia d’arribada es troba situada al parc del Pinell de Tremp per cadascuna de les curses i totes gaudeixen d’una espectacularitat paisatgística des dels punts més emblemàtics de la comarca com Sant Corneli, el Roc de Pessonada o el Pui de Lleràs.

Els recorreguts són la UP360, de 100 quilòmetres, la Marató Trail, de 49, la Geotrail, de 27 quilòmetres de distància, i l'Entrepussada, que en té 15. En aquest sentit, l’organització va assenyalar una novetat important en la distància de la modalitat més llarga. Les persones inscrites passaran per primer cop pel Pui de Lleràs, a 1.700 metres d’altitud, un dels llocs més característics de la zona que gaudeix d’una amplitud de vistes excepcionals.

Els reptes de futur de la Ultra Pallars 360 és seguir creixent en nombre d’inscripcions sense perdre l’acompanyament que es dona a cadascun dels participants, motiu pel qual l’any 2022 va ser valorada com la tercera millor cursa de muntanya a través d’una enquesta a les xarxes socials en que hi van participar més de 5.000 persones.

L’acte va acabar amb una explicació del coordinador científic del Geoparc Orígens, Xavier Mir, que va enumerar els punts geològics més rellevants del recorregut de la UP360. Des de l’organització destaquen la vessant solidària de la UP360 que es tradueix en l’entrega d’un donatiu econòmic a una associació que treballa a favor de les persones més necessitades en l’àmbit de la salut. En la primera edició el donatiu es va destinar a l’Associació Kat6A, mentre que l’any 2022 va ser la secció local de Creu Roja de la Pobla de Segur qui va rebre aquesta col·laboració.