Dimecres, 24 d'abril de 2024

Junts per Tremp presenta la seva llista a La Lira amb l’exconsellera Violant Cervera

La candidatura encapçalada per Quim Delgado vol recuperar l'alcaldia perduda fa quatre anys amb "passió pel municipi, sentit comú i diàleg"

Tomàs Garcia Espot Tremp | 21 d'abril de 2023 a les 11:39
Els membres de la candidatura i l'exconsellera del Govern en finalitzar l'acte | Junts per Tremp
Junts per Tremp ha presentat aquest dijous a La Lira la llista amb què intentarà recuperar l'alcaldia de la ciutat. Sota el lema Amb tu farem Tremp, la candidatura encapçalada per Quim Delgado s'ha donat a conèixer oficialment en un acte que ha comptat amb la presència de l'exconsellera de Drets Socials Violant Cervera.

L’exconsellera ha posat de relleu la importància dels municipis mitjans com Tremp i comarques com el Pallars per aconseguir l’equilibri territorial del conjunt del país. Després de presentar cadascun dels membres de la candidatura, el candidat Quim Delgado va mantenir una conversa amb Violant Cervera i diversos integrants del seu equip sobre les principals línies de treball i alguns temes que Junts per Tremp considera més rellevants de cara a la propera legislatura.
 
L’equilibri entre progrés i preservació del territori, el despoblament i el jovent, l’espai públic i la manca d’habitatge han estat algunes de les qüestions que han centrat les intervencions. Finalment, l’alcaldable ha definit la filosofia de treball de la candidatura com a "passió pel municipi, sentit comú i diàleg".

La llista juntaire tindrà cares conegudes a l'ajuntament trempolí, com els actuals regidors Josep Maria PuigarnauRosa Melines Francesc Castells, però també persones nouvingudes en política municipal. És el cas del mateix Quim Delgado, advocat i excap d'oficina del delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran.
 

L'alcaldable va ser el primer de la capital del Pallars Jussà a anunciar que concorreria als comicis del 28 de maig. Una estratègia que buscava potenciar la seva notorietat davant la manca d'experiència i presència en política local. Una condició que, a priori, podria jugar en contra seva, però que segons han apuntat fonts de Junts Pallars Digital, el fet de no haver estat present en l'actual legislatura pot arribar a ser un avantatge.

 
Amb el nouvingut Delgado com a punta de llança, doncs, Junts per Tremp intentarà millorar els pobres resultats de la formació quatre anys enrere quan, amb Anna Ritz de cap de llista, va passar de cinc a tres regidors, sent l'última força al consistori, i perdent l'alcaldia que fins aleshores havia ocupat Joan Ubach.
 
Una altra de les incògnites, a banda dels resultats, és si Junts, en el cas de sumar amb Esquerra Republicana, reeditarà l'acord de govern amb els republicans signat l'any 2019, i que va convertir Maria Pilar Cases en la primera alcaldessa de Tremp. Una fórmula que es remunta a l'any 2003, quan CiU i ERC van fer alcalde Miquel Verdeny, i repetida el 2015 en l'anomenat Pacte del Pinell. De moment, tal com exposen a aquest diari fonts dels dos partits, la relació entre els socis ha estat "molt bona" durant aquests darrers quatre anys malgrat el trencament al Govern català.


Altres notícies que et poden interessar








 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació