Dijous, 18 d'abril de 2024

Dalmau intentarà revalidar l'alcaldia de la Torre de Capdella per sisena vegada consecutiva

El cap de llista d'ERC a la Vall Fosca és el batlle més longeu del Pallars amb dues dècades seguides al càrrec

Pallars Digital La Torre de Capdella | 20 d'abril de 2023 a les 12:00
Josep Maria Dalmau, en una imatge d'arxiu | M. Lluvich / ACN
Josep Maria Dalmau repetirà com a cap de llista d'ERC la Torre de Capdella a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig, i intentarà revalidar l'alcaldia per sisena vegada consecutiva. Dalmau, de fet, és actualment el segon batlle més longeu del Pallars, sumant 20 anys seguits al capdavant del consistori, per darrera de Joan Farrera, que n'acumula 24 a Tírvia.

Serà la segona vegada, però, que ho farà amb la llista republicana, després d'haver-se presentat pel PSC en les anteriors ocasions. En un comunicat, ERC exposa que durant els quatre anys volen treballar per una Vall "oberta a la participació de les persones del municipi". Per aquest motiu, assegura el partit, "fomentaran que tothom pugui prendre part més activament en les decisions que afecten el present i el futur de la Vall".
 
Pel que fa a la llista, estarà formada majoritàriament per persones independents, i també hi haurà cares noves, però "conegudes dins del municipi i coneixedores de la realitat del territori", afirmen. La candidatura també comptarà amb algun membre destacat del partit a la comarca, com és el cas de Ramon Jordana, actual director dels Serveis Territorials d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran.
 

A la llista, formada majoritàriament per independents, hi destaquen les absències dels actuals tinents d'alcaldia Neus Burgués i Feliu Martí Foto: ERC Alt Pirineu.


Absències destacades

 
Dues de les absències més destacades, però, són les de persones que en l'actual legislatura han format part de l'equip de govern de Josep Maria Dalmau. Una d'elles és la tinent d'alcadia, Neus Burgués, i l'altra el regidor de Cultura i també tinent d'alcalde, Feliu Martí

 
Per la seva banda, l'alcaldable s'ha mostrat content i il·lusionat per emprendre aquesta "nova etapa". Per intentar disputar-li l'hegemonia, Dalmau tindrà al davant la llista de Som Vall Fosca, una candidatura formada per independents, però també per militants d'Esquerra i d'altres partits polítics, descontents amb la manera de governar de l'actual alcalde, tal com va exposar recentment un dels seus membres a Pallars Digital.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació