Dimarts, 23 d'abril de 2024
esports

El Pirineu català es reivindica a Sort com a Comunitat Europea de l’Esport 2023

La capital del Sobirà va acollir una taula rodona amb esportistes d'elit de la comarca

Pallars Digital Sort | 20 d'abril de 2023 a les 10:25
L'alcalde de Sort, Baldo Farré (al centre), amb els esportistes de la comarca durant l'acte | Ajuntament de Sort
Sort ha acollit aquest dimarts la presentació del distintiu Pirineu Català Comunitat Europea de l'Esport 2023. L'acte, ha estat presidit per l'alcalde Baldo Farré, la delegada territorial d'Esports de la Generalitat, Lourdes Ravetllat, i Pere Sust, president de la Fundació Catalana per l'Esport. Es tracta d'una iniciativa, plantejada durant el mes de juny de l'any passat, que vol cohesionar la pràctica de l'esport a la demarcació.

La candidatura està impulsada amb el suport de la Generalitat, les Diputacions de Lleida, Girona i Barcelona, els consells comarcals, Ferrocarrils de la Generalitat i l'Agència Catalana de Turisme. El reconeixement com a Comunitat Europea de l'Esport és atorgat cada any per l'ACES Europe, una entitat sense ànim de lucre, i que durant l'estiu va visitar els equipaments i instal·lacions del Pirineu per comprovar si compleixen els requisits per rebre aquest distintiu de cara al 2023.

 
Baldo Farré va voler posar en relleu que l'esport és un pilar fonamental per a l'activitat turística i per a l'economia del Pallars i el Pirineu. Respecte a la candidatura pirinenca, tots els assistents a l'acte van coincidir en què pot ser un impuls per tal de millorar i atraure més visitants al territori. A més, es va parlar de la possibilitat que tant la Seu d'Urgell com Sort puguin acollir el Mundial de Piragüisme l'any 2027.

L'acte va comptar també amb una taula rodona formada per esportistes d'elit de la comarca, com per exemple els corredors de trail Abel Carretero i Kiko Peris, l'exesportista d'esquí de muntanya i trail Arnau Cases, així com Jurdana Erguin, piragüista, o Lluís Rabaneda i Francesco de Vincenti, vicepresident de la Federació Internacional de Piragüisme i excorredor d'esquí alpí, respectivament. En concret, es va parlar de les infraestructures esportives de la comarca, com també de la necessitat de promoure el turisme esportiu, entre d'altres.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació