Dijous, 25 d'abril de 2024
obres

Llavorsí remodelarà el pati de l'escola en el marc del projecte «Patis Verds»

La iniciativa vol renaturalitzar els espais d'esbarjo de les set escoles del Pallars Sobirà, augmentant les zones verdes i els punts d'ombra

Pallars Digital Llavorsí | 18 d'abril de 2023 a les 11:12
El pati de l'Escola de Llavorsí, en una imatge d'arxiu | Ajuntament de Llavorsí
L'Ajuntament de Llavorsí renovarà el pati de l'escola, quer forma part de la ZER Alt Pallars, en el marc de les obres per millorar l'accessibilitat i la connexió entre els seus dos edificis. La remodelació de la zona d'esbarjo, finançada amb un PUOSC, s'emmarca en el projecte Patis Verds, una iniciativa de les associacions de famílies dels set col·legis del Pallars Sobirà que vol "renaturalitzar" aquests espais, augmentant les zones verdes i els punts d'ombra.

En aquest sentit, una de les actuacions consistirà en retirar el ciment que predomina al pati escolar. La idea Patis Verds va sorgir de la jornada titulada La renaturalització dels patis escolars al Pallars Sobirà, a debat, celebrada el passat 21 de març a Llavorsí. Aleshores, es va posar èmfasi en la influència de la natura a les escoles. "Encara que ens envolti, si no la toquem, els seus potencials beneficis queden anul·lats", exposen els seus impulsors.

Així doncs, i arran del primer pas realitzat a Llavorsí, l'objectiu és ampliar gradualment aquestes actuacions als altres centres escolars de la comarca. Abans, però, s'estudiaran les diferents propostes de transformació dels patis per trobar una solució unificada.

La futura renovació dels patis, però, no només vol beneficiar a alumnes i professors. En el cas del de Llavorsí, per exemple, s'està estudiant la possibilitat d'obrir-lo a tota la ciutadania fora de l'horari escolar un cop finalitzin les obres.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació