Dijous, 18 d'abril de 2024
art

El Bisbat d'Urgell clausura la polèmica exposició a l'església de Farrera

Un representant s'ha endut la clau del temple on des del passat 26 de març s’exposava la performance d’art modern, que va ser considerada com una "ofensa als sentiments religiosos"

Pallars Digital Farrera | 12 d'abril de 2023 a les 11:53
Imatge d'uns quants pòsters de l'exposició, compartint espai amb una talla de l'església | Adrià Codina
El Bisbat d'Urgell ha clausurat la polèmica mostra d'art modern que des del passat 26 de març s'exposava a l'església de Sant Roc de Farrera. Tal com avança Segre, un representant de la institució es va endur la clau del temple després que la performance d'art modern obrís la caixa dels trons, i el Bisbat la va definís en un comunicat com una "ofensa als sentiments religiosos".
 
La mostra, titulada Tradicions i Contradiccions, compta amb escultures, pòsters i fotos on, entre d'altres, s'hi podien veure nus. Les peces, a més, compartien espai amb les talles religioses de l'església, fet que va indignar les autoritats religioses. L'exposició, impulsada per sis artistes urbans, tenia el vistiplau dels veïns del municipi, que posseïen les claus del temple. 

 
El bisbat urgellenc, a més, va al·legar que l'activitat s'havia fet sense el seu consentiment ni el de l'ajuntament de Farrera, motiu pel qual ha decidit tancar l'església, tot lamentant que se'n fes una "utilització indeguda". Fins ara, el temple, gestionat pel veïnat, només s'obria una vegada a l'any, durant la festa patronal per celebrar-hi missa. 
 
Per la seva banda, els artistes autors de la mostra han explicat a Viure als Pirineus que no esperaven aquesta reacció tot i les crítiques rebudes, i qualifiquen el tancament de l'església de "censura". A més, han demanat poder recuperar les seves obres, que continuen dins del temple a l'espera que un representant del Bisbat els obri la porta.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació