Divendres, 19 d'abril de 2024
piscina coberta

Una iniciativa popular ja ha recollit més de 300 firmes per demanar una piscina coberta al Pallars

Els impulsors tenen previst enviar-les a les institucions polítiques pallareses, i també a l'Hospital del Pallars i al CAP de Tremp

Tomàs Garcia Espot Pallars Jussà | 12 d'abril de 2023 a les 11:14
La piscina coberta de l'Acadèmia de Talarn, en una imatge d'arxiu | CEPJ
Una iniciativa popular ha aconseguit recollir més de 300 signatures per demanar una nova piscina coberta pública al Pallars Jussà. Es tracta d'una campanya impulsada per un grup de gent gran del municipi de Tremp, que s'ha proposat fer arribar el plec de firmes a les diferents institucions pallareses, també a l'Hospital del Pallars i el CAP de Tremp, així com a les conselleries d'Esports i de Salut de la Generalitat.

La recollida de firmes coincideix amb la campanya que diversos pares i mares de centres educatius de la comarca han emprès amb el mateix objectiu. En declaracions a Pallars Digital, la impulsora la iniciativa, Maria Cinta Comet, explica que la idea va sorgir de manera espontània. "Som grans i necessitem moure'ns, fent activitats com aquagym", exposa. 

 
En aquest sentit, Comet defensa que la piscina coberta pública seria "molt valuosa per a la salut de tothom, petits i grans". Respecte a la campanya de signatures, assenyala que al final dependrà de la voluntat política, però que el més important és que ho rebin les administracions per tal de "fer pressió"

De fet, des del naixement de la iniciativa, el 12 de març, el món polític de la comarca ja s'ha mobilitzat en aquest sentit. La setmana passada, els tres diputats pallaresos van presentar conjuntament una proposta de resolució al Parlament de Catalunya amb la mateixa demanda. En l'escrit, Jeannine Abella, Antoni Flores i Sílvia Romero reclamaven també una taula de treball amb les diferents administracions per avaluar la viabilitat i els costos del projecte.

Mentrestant, la campanya popular continuarà recollint firmes fins al pròxim divendres 21 d'abril. De moment, el balanç que en fa Maria Cinta Comet és positiu. "Va començar de manera casolana, i ha sortit més bé del que pensàvem", declara. Un cop finalitzada, i  banda d'enviar totes les signatures, la impulsora d'aquesta iniciativa ciutadana té previst publicar també un manifest per exposar els arguments a favor de la possible piscina coberta.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació