Divendres, 19 d'abril de 2024
ramaderia

Ramaders del Pallars Sobirà critiquen la «inacció» del Govern per introduir modificacions a la nova PAC

Han penjat cartells per visibilitzar el seu malestar i demanar una reunió urgent amb Acció Climàtica després de dos mesos sense resposta

Pallars Digital Pallars Sobirà | 11 d'abril de 2023 a les 08:35
Un dels cartells penjats pels ramaders per reclamar millores a la nova PAC | Cedida
El grup de treball de la Ramaderia Extensiva del Pallars Sobirà ha manifestat aquest passat divendres el seu malestar amb el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per la seva "inacció" a l'hora d'introduir modificacions a la nova PAC dels pròxims anys.

Els ramaders critiquen que fa dos mesos que van enviar a la conselleria un manifest amb les demandes que creien oportunes i encara no se'ls ha donat cap resposta oficial. Això malgrat que la proposta compta amb el suport d'unes 400 signatures i també amb el del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.
 
Per tot plegat, els ramaders han exigit una reunió urgent amb representants d'Acció Climàtica abans de la prevista per a finals de maig. A més, han penjat cartells de protesta arreu del territori per visibilitzar el seu malestar.

La ramaderia extensiva local va acordar dilluns passat a Llavorsí exigir una reunió presencial de caràcter tècnic per poder treballar a bastament el contingut de la proposta i mirar de trobar les solucions més adequades. Aquesta trobada s'hauria de celebrar al Pallars Sobirà i es preveu que hi assisteixin altres representants del sector de comarques de muntanya. La conselleria d'Acció Climàtica preveu fer aquesta reunió a finals del mes de maig, tres mesos més tard de la presentació del manifest.
 

Els ramaders critiquen la manca d'ajuts al sector per part del Govern. Foto: Cedida


Com a resultat de la reunió es va acordar també visibilitzar la disconformitat del sector amb la gestió que fa el departament a través de pancartes que s'han penjat per tot el territori amb els següents lemes: "El govern abandona la pagesia", "Ramaderia extensiva en rebel·lió", "Tenim un món rural que no entén de ruralitat", "La Ramaderia extensiva familiar mitiga el canvi climàtic" o "Un govern urbanita no entén de pagesia".

Des del grup de treball es denuncia la "manca de voluntat" d'organitzar una trobada amb diligència, fet que provoca una tensió innecessària davant d'una problemàtica que "demana treball en comú", segons han afirmat els ramaders.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació