Dissabte, 27 d'abril de 2024
piragüisme

Sort presenta candidatura amb la Seu d’Urgell per acollir el Mundial de piragüisme 2027

L’alcalde de Sort, Baldo Farré, destaca que seran uns campionats "sostenibles", mentre que la consellera Vilagrà veu una "oportunitat" turística pel Pirineu

Pallars Digital La Seu d'Urgell | 4 d'abril de 2023 a les 09:07
Imatge de la presentació, aquest dilluns, a la Seu d'Urgell | Govern
Sort i la Seu d'Urgell optaran a acollir l'any 2027 els Campionats del Món de Piragüisme ICF. Aquest dilluns s'ha fet la presentació oficial de la candidatura al Parc Olímpic del Segre de la capital de l'Alt Urgell, en un acte presidit per la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, i en què també hi ha participat l'alcalde de Sort, Baldo Farré

En el seu discurs, Farré ha destacat que un dels grans potencials de la candidatura és que es tracta d'una candidatura "de tot el territori del Pirineu i uns campionats totalment sostenibles". La consellera Vilagrà, per la seva banda, ha assegurat que aquesta serà una "oportunitat" per a l'esport a Catalunya i pel turisme esportiu al Pirineu, a més de posar en valor l'experiència de més de 50 anys en l'organització de competicions. A més, ha dit que el projecte "beneficiarà el país sencer" i ha destacat que pretén deixar un "llegat" i promocionar tant l'esport d'elit com la base i l'esport femení. 

Vilagrà ha explicat que el 2019 ja hi va haver una "experiència prèvia molt reeixida" amb la celebració dels Campionats del Món d'estil lliure a Sort i d'eslàlom i descens a la Seu d'Urgell, i que això demostra una "garantia d'èxit". A més, ha defensat que l'impuls de l'esport al Pirineu contribueix a la diversificació de la seva economia, ja que n'és un "motor". Així, ha posat com a exemple la implementació dels estudis d'INEFC a la Seu d'Urgell des de fa dos cursos acadèmics.

Per la seva banda, l’alcalde de la Seu, Francesc Viaplana, ha recordat que la candidatura té moltes possibilitats de guanyar. "Un dels nostres rivals és París (l'altre és Cracòvia), que té més de dos milions d'habitants. Entre Sort i la Seu no arribem a 15.000, però no ens arronsem". Finalment, el president de la Federació Espanyola de Piragüisme, Javier Hernanz, també ha apuntat que la Seu d'Urgell i Sort configuren un projecte molt "competitiu". Està previst que la candidatura guanyadora per acollir els campionats del món es doni a conèixer el pròxim 29 d'abril a Budapest.
 

Estil lliure i descens a Sort


Després de l'èxit organitzatiu i esportiu aconseguit l'any 2019, les dues poblacions volen ser de nou el centre d'atenció d'aquest esport. En aquesta ocasió, la capital del Pallars Sobirà acolliria les modalitats d'estil lliure i descens aprofitant les virtuts que ofereix el riu Noguera Pallaresa a finals de juny. En el cas de la capital alturgellenca, les instal·lacions del Parc Olímpic del Segre acollirien les modalitats olímpiques d'eslàlom i kayak cross a finals de setembre.

La candidatura s'ha plantejat des de la sostenibilitat ambiental i energètica aprofitant els recursos endògens d'ambdues seus, tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. En aquest sentit, el pilar principal és que Sort, gràcies al riu Noguera Pallaresa, produirà electricitat mentre se celebrin les competicions; i que el Parc Olímpic del Segre, al llarg de l'any ja produeix més energia de la que consumeix gràcies a la minicentral hidroelèctrica.

L'altre gran pilar sobre el que es planteja aquesta candidatura és la celebració, de nou, d'un esdeveniment que uneix dues valls del Pirineu i que aprofita tota l'experiència organitzativa prèvia, gràcies al Rally Internacional Noguera Pallaresa i a la diversitat de proves internacionals celebrades al Parc Olímpic del Segre i a Sort.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació