Dijous, 25 d'abril de 2024
energies renovables

Tremp finalitza una formació sobre instal·lacions elèctriques i solars

Amb aquesta proposta, l'ajuntament vol introduir la formació vinculada a l'aprenentatge d'instal·lacions de plaques fotovoltaiques

Pallars Digital Tremp | 5 d'abril de 2023 a les 12:04
El curs va anar a càrrec de l'enginyer Joan Corominas | Ajuntament de Tremp
El passat 27 de març Tremp va finalitzar el curs Introducció a les instal·lacions elèctriques i fotovoltaiques, a càrrec del Enginyer Tècnic Industrial Joan Corominas, especialitzat en electricitat. Amb aquesta proposta, l'ajuntament trempolí dona continuïtat a la línia formativa específica per a persones a l'atur o amb voluntat de millorar les seves capacitats en diferents àmbits, en el marc del programa Treball als Barris.

El curs ha tingut una durada de 24 hores i hi han participat un total de 18 alumnes sense coneixements previs d'electricitat. Els continguts del curs han comprès tant conceptes fonamentals teòrics de l'electricitat, així com d'altres d'aplicació pràctica, com poden ser els diferents sistemes d'instal·lació, proteccions i cablejat, posant especial accent en les instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum.
 

La formació va incloure una visita a l'empresa Cuberes-Plancheria de la Pobla de Segur. Foto: Ajuntament de Tremp

 
D'aquesta darrera tipologia d'instal·lació, els alumnes han après la importància de conceptes com la radiació solar, l'orientació i inclinació dels panells i el seu interconnexionat, així com criteris per la selecció de components de la instal·lació. El curs va finalitzar amb una visita a les instal·lacions de l'empresa instal·ladora Cuberes-Plancheria, S.L. de la Pobla de Segur, on els alumnes van poder conèixer in situ una instal·lació fotovoltaica de la mà d'Oriol Plancheria.

Donada la bona acollida i aprofitament del curs per part de l'alumnat, el proper 17 d'abril s'iniciarà un segon curs on s'ampliaran els coneixements ja adquirits de manera que, al finalitzar-lo, els alumnes disposin d'una base teòrica-tècnica que els faciliti la incorporació al sector laboral de les instal·lacions elèctriques.

Aquesta acció està subvencionada en el programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, Treball als Barris cofinançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economia Social. Servei públic d'ocupació Estatal, SEPE.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació