Divendres, 26 d'abril de 2024
educació

El nou curs escolar començarà el 6 de setembre per a infantil, primària i ESO

Els alumnes de Formació Professional (FP) i batxillerat ho faran el 12 de setembre, segons ha notificat per carta el conseller Josep Gonzàlez-Cambray

Victor Rodrigo / David Cobo Pallars | 30 de març de 2023 a les 16:00
Dos nens acompanyats de la seva mare | Martí Albesa
Ja hi ha data per a l'inici del curs escolar 2023-24: començarà el dimecres 6 de setembre en les etapes d’infantil, primària i ESO. Pel que fa a la Formació Professional (FP) i l'alumnat de batxillerat, el curs començarà el dimarts 12 de setembre. Ho ha avançat El Periódico


El conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, ha comparegut aquest matí per concretar-ho, però ja ha enviat prèviament una carta als docents aquest dijous al matí. El curs passat el curs va començar el dilluns dia 5 per a infantil i primària i el dia 7 per a l’ESO, però enguany s’ha unificat tot en una mateixa data. Pel que fa a les tardes de setembre, Educació ja va deixar clar que serien lectives, a diferència del curs passat.
 

Avançar l'inici de curs ja estava previst

La d'avançar l'inici de curs és la proposta que ha quedat com a opció més ben valorada en l'estudi que s'ha fet a partir de fer una vintena d'entrevistes amb personal del món de l'educació, i amb una setantena d'entrevistes a docents, famílies, sindicats i experts.

Se'ls van plantejar cinc opcions diferents sobre com hauria de ser l'arrencada del curs, des de mantenir les tardes de lleure, fins a fer les dues primeres setmanes amb intensitats diferenciades de presència del lleure. L'opció més votada entre els enquestats ha estat la de fer totes les tardes amb classe. Si bé aquesta proposta no ha estat tan popular entre els docents, que s'han inclinat per mantenir les tardes de lleure.
 

USTEC irromp al Departament d'Educació

El sindicat majoritari del sector educatiu USTEC s'ha rebel·lat contra l'anunci del nou calendari escolar. Després de no haver rebut cap informació prèvia ni haver-se reunit amb el Departament d'Educació a la mesa que aplega els sindicats, que no està convocada fins demà, els professionals s'han indignat per la manera en què la conselleria ha gestionat a l'anunci i per la data imposada, més aviat del que voldrien.

Així, la portaveu d'USTEC, Iolanda Segura, ha lamentat que s'hagi tirat endavant la proposta sense diàleg amb el sector i "per un caprici de la conselleria que no entén com funcionen els centres educatius". En aquest context, el sindicat ha decidit ocupar la seu del Departament d'Educació i decidir en assemblea quines accions es deriven del nou conflicte. Aquest matí, també CCOO, el següent sindicat amb més representativitat, ha lamentat la manca de negociació sobre una decisió rellevant i la imposició del nou calendari.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació