Dijous, 18 d'abril de 2024
habitatge

Alt Àneu suspèn durant un any un pla per construir 380 pisos a Sorpe

Està previst reformular el projecte original, que reduiria fins als 130 el nombre d'habitatges previstos

Tomàs Garcia Espot Sorpe | 30 de març de 2023 a les 11:41
Imatge d'una promoció turística que s'està construint prop de Baqueira | M. Lluvich / ACN
L'Ajuntament d'Alt Àneu ha decidit suspendre durant un any la concessió de llicències d'obres d'una futura urbanització prop de Sorpe, on estava previst construir fins a 380 habitatges de segona residència. El projecte, autoritzat per la Generalitat fa més de 15 anys, havia de fer possible que la zona es convertís en un referent residencial a l'entorn de Baqueira al Pallars.

Tal com ha explicat a Pallars Digital l'alcalde d'Alt Àneu, Xavier Llena, la junta de compensació, que inclou l'estació d'esquí i la resta de propietaris del sòl, han iniciat la redacció d'un pla de millora urbana per tal de reduir el nombre d'habitatges a 130, és a dir, una tercera part dels que estaven previstos.

Segons Llena, el nou projecte haurà de permetre que la urbanització, que ocuparia unes sis hectàrees al costat del poble, sigui més sostenible i pugui estar més integrada al paisatge. D'altra banda, s'espera que amb la reformulació i el seu desenvolupament en etapes, els costos del complex siguin més viables. 

En aquest sentit, l'alcalde exposa que la idea inicial no era "realista" tenint en compte les circumstàncies actuals, i que van impulsar una solució, paral·litzant el projecte per tal que no es comencés a construir de manera immediata. D'altra banda, explica, l'Ajuntament d'Alt Àneu compta amb un 10% de l'aprofitament i té "interès" en fer-hi pisos de protecció oficial.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació