Divendres, 19 d'abril de 2024

ERC presentarà candidatura a tots els municipis del Pallars per primer cop

L’objectiu dels republicans és ser la força hegemònica i aconseguir la majoria absoluta als dos consells comarcals

Tomàs Garcia Espot Tremp | 30 de març de 2023 a les 09:53
Oriol Junqueras parlant a la seu d'ERC a Tremp | ERC Pallars Jussà
Esquerra Republicana presentarà candidatura als 29 municipis del Pallars a les pròximes eleccions locals del 28 de maig. Tal com van apuntar a Pallars Digital fonts del partit, i s'ha confirmat aquest dimecres a la seu d'ERC a Tremp, que va rebre la visita de l'exvicepresident Oriol Junqueras, els republicans volen convertir-se en la força hegemònica a les comarques pallareses, i aconseguir la majoria absoluta als dos consells comarcals.

És el primer cop que Esquerra concorrerà a tots els municipis pallaresos, després que fa quatre anys només estiguessin absents als de Talarn Conca de Dalt. Així i tot, els republicans van ser el partit més votat a les dues comarques amb 2.799 vots, 37 regidors, i aconseguint un total de 12 alcaldies, sis alcaldies al Pallars Jussà i sis al Sobirà.
 

Oriol Junqueras conversant amb una ciutadana durant la seva visita a Tremp aquest dimecres Foto: ERC Tremp

 
Aquests bons resultats, però, no li van atorgar la majoria als consells comarcals; en el cas del Pallars Jussà, es van quedar a només dos consellers d'assolir aquesta fita, situada en almenys 10 representants a l'ens comarcal. Així doncs, els republicans esperen que la força de les urnes finalment els pugui obrir la porta a governar aquesta institució, de la qual mai han ostentat la presidència. 

De moment, ERC només ha fet públics els noms dels seus candidats en nou municipis del Pallars: Tremp, on l'alcaldessa Maria Pilar Cases intentarà la reeleccióla Pobla de Segur (Marc Baró), Salàs de Pallars (Toni Millet), la Torre de Capdella (Josep Maria Dalmau), Esterri d'Àneu (Pere Ticó), Llavorsí (Josep Vidal), Castell de Mur (Miquel López), Isona i Conca Dellà (Rosa Amorós), i Conca de Dalt (Marc Sans).
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació