Dissabte, 20 d'abril de 2024
covid-19

El jutjat de Tremp prorroga durant mig any la causa pels 64 morts a la Fundació Fiella

Les dues imputades pel brot mortal de Covid-19 encara no han declarat quan es compleix gairebé un any de l'exposició dels primers testimonis

Pallars Digital Tremp | 29 de març de 2023 a les 12:45
Entrada principal de la residència Fundació Fiella de Tremp | ACN
El jutjat de Tremp ha decidit prorrogar durant sis mesos la causa que continua oberta per la mort de 64 usuaris de la residència Fundació Fiella durant el brot de Covid-19 de finals del 2020. Tal com avança Segre, quan falten pocs dies perquè es compleixi un any de l'inici de les declaracions dels primers testimonis, les dues imputades per aquest cas, l'exdirectora del centre i l'exresponsable d'Higiene Sanitària, encara no han declarat en seu judicial.

 
Totes dues, recordem, estan sent investigades per delictes d'homicidi imprudent, tracte vexatori als usuaris, així com per les condicions de treball a les que es sotmetia als treballadors de la residència, tal com resava la querella presentada per la Fiscalia de Lleida. 
 
El motiu de la pròrroga és que la jutgessa substituta va declarar la causa complexa durant el mes de febrer i la va perllongar fins a principis d'agost. A més, com apunta el diari lleidatà, la causa contra les dues investigades també s'ha demorat per un relleu de magistrats.

Fa gairebé un any, les declaracions al jutjat trempolí van començar amb els testimonis dels Mossos d'Esquadra que van dur la investigació. També ho van fer l'aleshores gerent de Salut a la regió sanitària de Lleida i la del Pirineu, Divina Farreny, i la directora de la Fiella quan aquesta va ser intervinguda pel departament, Elena Badia.
 
Aquestes primeres veus van explicar que durant els dies del brot mortal, a la residència es va viure un "descontrol total". Una versió que van corroborar els treballadors del centre, que van declarar que no disposaven de material de protecció i que es van trobar diversos pacients demanant ajuda pels passadissos. Una situació que van qualificar de "caos".


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació