Júlia Ibars i Josep Rosell, alumnes de l'
Escola d'Hoteleria del Pallars, ubicada a Sort, han quedat
finalistes en la categoria de cuina dels
Premis Josep Lladonosa, uns reconeixements que distingeixen els
millors estudiants de cuina i de sala de Catalunya i Andorra en un format de concurs en directe.
Després de superar una de les semifinals, celebrada el passat 5 d'abril al Mercat Central de
Tarragona, Ibars i Rosell van formar part dels
vuit alumnes que accedien a la final, celebrada aquest dimecres a Barcelona, en categoria de cuina, mentre que vuit més ho van fer en la de sala.
L'elecció dels millors estudiants de cuina i sala de Catalunya i Andorra es va realitzar, en primer lloc, a través d’una preselecció
online. En la final, celebrada al
Palau de Pedralbes, els estudiants pallaresos han hagut de realitzar dos receptes amb quatre racions i una per servir.
La primera ha sigut un
mig-raust de pollastre amb llet d’ametlles, mentre que a la segona havien de fer una
recepta lliure amb Arròs Bayo com a ingredient principal. El seu bon paper no ha estat suficient, però, per convèncer el jurat, que ha acabat concedint a
Jenny Mieres, de l'Escola d'Hoteleria de Camrbils, el premi en la categoria de cuina.
Els Premis Lladonosa han estat distingits com esdeveniment oficial dins del programa
Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, atorgat a Catalunya per l’
Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (
IGCAT) pel seu llegat gastronòmic de primer nivell. A més, la Generalitat ha inclòs els Premis Lladonosa dins d'un selecte conjunt d'iniciatives que posen en valor el potencial de Catalunya.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi