Dijous, 25 d'abril de 2024
reg

Teresa Jordà es compromet a «accelerar» la modernització del reg de la Conca Tremp

La comunitat de regants disposarà d'una enginyera que els acompanyarà en el procés de sumar adhesions per tal que el projecte sigui una realitat

Pallars Digital Tremp | 29 de març de 2023 a les 08:48
La consellera d'Acció Climàtica reunida aquest dimecres amb els diferents representants pallaresos | Govern
La consellera del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà ha manifestat aquest dimarts que fer realitat el reg de la Conca de Tremp és una "prioritat" pel Govern. Durant la seva visita a la capital del Pallars Jussà, on s'ha reunit amb diversos representants de la comarca al consistori trempolí, ha assegurat que estan "compromesos" en accelerar la modernització d'aquesta infraestructura, llargament reclamada a la comarca.

En aquest sentit, Jordà ha informat que durant la torbada se'ls ha explicat que, a través d'Infraestructures.cat es posa a la seva disposició una enginyeria que acompanyarà a la comunitat de regants en el procés de sumar adhesions amb l'objectiu de facilitar que s'avanci el més ràpid possible en fer realitat el reg.
   
El Departament estima que durant el 2023 es treballarà en el plantejament tècnic del projecte. Una vegada estigui definides les adhesions, explica, es reprogramarà el calendari del projecte per executar-lo i fer-lo realitat. La consellera Jordà ha apuntat també que des del Departament s'assumirà el 70% de la inversió del reg de Tremp, que suposen uns 56 milions d'aquesta infraestructura valorada en 80 milions d'euros.

Del 30% que hauran d'assumir els regants, una part es pagarà al moment de l'adhesió (3.000 euros/hectàrea) i una altra part (1.000 euros /hectàrea) la podran pagarà via consum de l'aigua a llarg termini. Jordà ha qualificat de "deute històric" la construcció d'aquesta infraestructura "clau pel sector primari del Pallars".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació