Dimecres, 24 d'abril de 2024

Els pallaresos saben nedar?

Carta al director de diferents escoles, institucions i associacions de famílies d'alumnes del Pallars Jussà

Opinió Pallars | 28 de març de 2023 a les 13:17
Classes de natació en una piscina coberta | Arxiu
Senyor director,

Al Pallars se sap nedar? Doncs la resposta és no. Almenys no tothom en sap, i el qui en sap és perquè s’ha hagut d’espavilar a fer cursets a l’estiu o bé desplaçar-se a altres comarques que disposen d'instal·lacions cobertes.

Des de la comunitat educativa sotasignat, tenim preocupació ja que no es poden organitzar cursets de natació dins de l’horari lectiu. Per què? Doncs perquè no tenim cap piscina coberta a la comarca per poder-ho fer. Fer cursets de natació en horari escolar és l’única manera de garantir que tots els infants n’aprenguin.

I per què és tant important nedar? Creiem realment necessari garantir l'aprenentatge de la natació, ja que ens hi juguem la vida. Tothom pot caure a una bassa, al llac, al riu... i és vital tenir unes destreses mínimes per sobreviure.

Per tot això demanem al Consell Comarcal del Pallars Jussà que lideri, amb el suport de tots els ajuntaments i institucions, un projecte de construcció d’una piscina coberta. Aquesta és també una demanda històrica dels ciutadans i ciutadanes del Pallars.

ZER Pallars Jussà
Ajuntament d’Isona i Conca Dellà
Escola Aeso
Escola Els Raiers
Escola de Salàs de Pallars
Escola la Vall Fosca
AFA Escola de Salàs de Pallars
AFA Valldeflors
AFA Escola Aeso
AFA Els Raiers
AFA Escola la Vall Fosca

 
 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació