16 d'abril de 2024
atac

Un gos de raça perillosa ataca i fereix una dona de 88 anys a Tremp

L'animal li va provocar ferides greus a la mà que van requerir intervenció mèdica

Tomàs Garcia i Jordi Ubach Tremp | 27 de març de 2023 a les 12:41
Imatge de les ferides provocades pel gos en una mà de la víctima | Cedida
Un gos de raça perillosa va atacar dijous passat una veïna de Tremp de 88 anys, provocant-li greus ferides en una mà. Tal com han explicat familiars de la víctima a Pallars Digital, els fets van tenir lloc quan la dona era al seu hort, i l'animal, que anava deslligat, es va abraonar sobre ella, provocant-li mossegades greus en una mà. Sortosament, confirmen, després de ser atesa al CAP de Tremp, ja es recupera favorablement de les ferides.

Segons expliquen les mateixes fonts, el gos va aparèixer fa aproximadament un mes, però no tenien constància de que es tractava d'un animal perillós. No va ser fins fa 15 dies que van adonar-se que havia mossegat diversos gats, un dels quals també de la família de la víctima. De fet, relata el mateix testimoni, al tornar del veterinari va trobar-se de cara amb l'animal, que li va ensenyar les dents. En aquesta ocasió, apunta, tampoc anava lligat i no duia morrió.

Entremig, els treballadors de l'Alberg de Tremp, pròxim als llocs dels fets, van alertar que diversos gossos, entre els quals l'autor de les mossegades, havien entrat algun cop al recinte. Tots dos fets van ser traslladats a l'Ajuntament de Tremp davant la perillositat que suposava, especialment per als infants i famílies que fan estada a l'alberg juvenil.

Dijous, i arran de l'atac del gos, la família de la dona mossegada va interposar una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra. Tot i declarar que l'amo de l'animal va lamentar els fets i va oferir ajuda en tot moment, des de l'entorn de la víctima alerten que situacions com aquesta no es poden tornar a repetir. "Podria haver sigut pitjor si hagués entrat a l'alberg". Tot i tractar-se d'un fet puntual, a més, denuncien que un gos de raça perillosa no pot anar deslligat ni sense morrió pels carrers de la ciutat.

El propietari del gos contradiu la versió de la víctima


El propietari del gos, d'altra banda, s'ha posat en contacte amb aquest diari per donar la seva versió dels fets. L'home explica que el gos no va atacar la dona mentre aquesta estava a l'hort, sinó que va ser ella qui, buscant una persona, va accedir a la gossera on estava tancat el gos. Va ser llavors quan l'animal s'hi va abraonar. A més, defensa que sempre ha tingut cura del gos i que quan l'ha de treure de la gossera el porta lligat i amb murrió.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació