16 d'abril de 2024
sequera

​El Pallars Jussà, en risc alt d'incendi forestal

Al Pallars Sobirà el risc és moderat, mentre que els Agents Rurals fan una crida a extremar la precaució arreu del país

Pallars Digital Tremp | 26 de març de 2023 a les 09:45
Imatge recent d'un incendi forestal a Catalunya | Bombers
Els Agents Rurals han activat aquesta mitjanit el nivell 2 del Pla Alfa a 31 comarques de Catalunya on hi ha actualment un alt perill d’incendi, entre les quals el Pallars Jussà. Pel que fa al Pallars Sobirà, tal com es pot comprovar al mapa de sota, la comarca es troba al nivell 1, que suposa un risc moderat d'incendi forestal.
 
El cos farà vigilància exclusiva d’incendis i, com a mesura addicional, s’han suspès totes les activitats que poden suposar un risc d’incendi a 277 municipis, on es preveu un nivell molt alt d’incendi forestal. Són municipis situats en 25 comarques on el perill d’incendi ja és alt, però que a nivell municipal el perill encara és més elevat. Cap d'aquests municipis és pallarès.

D’altra banda, el cos recorda que està prohibit fer foc i fa una crida a tota la ciutadania a extremar les precaucions durant tot aquest diumenge en qualsevol activitat que es faci al medi natural, ja que les condicions meteorològiques i l’estat de la vegetació fan que qualsevol ignició pugui esdevenir en un incendi forestal important.

D’altra banda, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha emès un informe que assenyala la tarda d'aquest diumenge com el moment de perill més generalitzat. L’episodi s’iniciarà amb vent de l’oest al matí, girarà a nord-oest durant la tarda i, finalment, a nord el dilluns. Això implicarà vents terrers primer de ponent, després de ponent i mestral i, finalment, de mestral i tramuntana. Inicialment els vents seran prou generals i progressivament s’aniran concentrant al litoral i prelitoral de la meitat sud i a l’Empordà.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació